Cei trei inculpati din dosarul Mihailesti au fost condamnati ieri la patru ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor cetatenesti. Magistratii Judecatoriei Focsani au dat ieri sentinta in dosarul ""exploziei de la Mihailesti"", i

Cei trei inculpati din dosarul Mihailesti au fost condamnati ieri la patru ani de inchisoare cu executare si interzicerea drepturilor cetatenesti.

Magistratii Judecatoriei Focsani au dat ieri sentinta in dosarul ""exploziei de la Mihailesti"", insa aceasta nu este definitiva, putand fi atacata cu apel.

In sentinta data de magistratii vranceni se mai arata ca Ionel Ionut Neagoe, administrator al Ney Transport SRL, Mihai Guna, patron al Mihtrans SRL si Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim au avut fiecare cate o acuzatie de ucidere din culpa, cate opt acuzatii de vatamare corporala din culpa si cate una de distrugere din culpa. Cea mai mica pedeapsa a fost de un an, iar cea mai mare de patru ani, conform Codului de Procedura penala, cei trei inculpati urmand sa execute pedeapsa cea mai grea.

De asemenea, au fost obligati sa achite in solidar cu partile responsabile civilimente daune materiale totale de 3,246 milioane de lei noi si 480.000 de euro, reprezentand despagubiri morale catre partile vatamate.

Familia cameramanului Ionut Barbu, care si-a pierdut viata in deflagratie, va primi daune morale in valoare de 100.000 de euro si 55.000 de lei noi, drept despagubiri materiale. Familia jurnalistei Elena Popescu va primi despagubiri materiale in valoare de 10.000 de lei noi si despagubiri morale in valoare de 60.000 de euro.

PLATI. Despagubirile urmeaza sa fie achitate de cei trei inculpati in solidar cu societatile Mih Trans, Ney Transport, Unita Asigurari si Petrom, proprietarul combinatului Doljchim.

Aproape 132.000 RON urmeaza sa primeasca Compania Nationala de
Autostrazi, 144.000 RON si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Buzau, in timp ce pretentiile statului roman au fost respinse, deoarece au fost tardiv formulate. Totodata, inculpatii in solidar cu Unita Asigurari au fost obligati la o prestatie lunara cuprinsa intre 50 si 80 de lei noi catre familiile victimelor exploziei, pana la implinirea varstei majoratului, incepand cu data de 24 iunie 2004. 350 de lei noi va primi Mariana Bratu, victima a accidentului, incepand cu 24 iunie 2004 si pana la incetarea starii de nevoie.

De asemenea, magistratul a mentinut sechestrul asigurator asupra tuturor bunurilor materiale si imobile ale inculpatilor si partilor responsabile civilimente pana la achitarea in totalitate a despagubirilor materiale si morale.

Potrivit rechizitoriului, explozia produsa la 24 mai 2004 a ucis 18 oameni, iar alte 13 persoane au fost ranite. Procurorii care au efectuat ancheta au stabilit ca au fost inregistrate distrugeri totalizand peste 2,6 miliarde lei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.