Bush ii lasa viitorului presedinte o ascunzatoare demna de SF. Viitorii presedinti americani vor mosteni de la Bush multe conflicte armate, dar si o camera speciala, ""ultimul racnet"" in materie de tehnologie, din care vor fi conduse sedintele Cons
Bush ii lasa viitorului presedinte o ascunzatoare demna de SF. Viitorii presedinti americani vor mosteni de la Bush multe conflicte armate, dar si o camera speciala, ""ultimul racnet"" in materie de tehnologie, din care vor fi conduse sedintele Consiliului National de Securitate.

""Camera Urgentelor"", asa cum este numita de presa americana, nu este o simpla camera, ci o insiruire de facilitati subterane, pe o suprafata de peste 250 de metri patrati. Constructia noului loc de intalnire pentru ""greii"" de la Washington a durat mai mult de opt luni, iar costurile intregului proiect nu au fost dezvaluite. ""Locul de intalnire al Consiliului National de Securitate este inconfortabil, inestetic si opresiv"", scria in memoriile sale Henry Kissinger despre fosta locatie. Noul complex este construit sub aripa de vest a Casei Albe si se continua sub piscina neacoperita din gradina ce imprejmuieste cladirea unde traiesc presedintii americani.
STAR TREK. Intregul complex este dotat cu cele mai moderne tehnologii realizate special pentru Casa Alba. Firmele au un contract clar cu administratia prezidentiala, si nu pot vinde aceste tehnologii publicului decat peste un numar mare de ani. Jurnalistii americani care au vizitat noul sediu au trecut de niste usi extrem de grele, care detecteaza semnalele emise de un telefon mobil sau de un pager, chiar daca acesta este inchis. Ferestrele care inconjoara camerele sunt in realitate televizoare imense, bazate pe tehnologie de ultima ora.
Camera principala in care va sta presedintele este de asemenea inconjurata de sase ecrane imense, ce pot fi folosite atat ca televizoare, cat si pentru videoconferinte. In timpul sedintelor, Bush va fi inconjurat de sefii armatei si ai serviciilor secrete, iar sistemul va permite comunicarea in orice colt al globului, fara pericolul de a fi detectate. Camera Urgentelor va fi operationala 24 de ore pe zi, iar administratia va imbunatati constant complexul cu tehnologii de ultima ora.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.