In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, Borsec era deja o cunoscuta statiune balneara. Bolnavi din toate partile Europei veneau aici sa-si vindece suferintele. In 1806, Anton Zimmetshausen, consilier municipal la Viena si Eisner, incepe imbuteli
In a doua jumatate a secolului al XVIII-lea, Borsec era deja o cunoscuta statiune balneara. Bolnavi din toate partile Europei veneau aici sa-si vindece suferintele. In 1806, Anton Zimmetshausen, consilier municipal la Viena si Eisner, incepe imbutelierea industriala a apei Borsec.

Borsec intra in gratiile Imparatului Franz Josef, care, in 1873, ii acorda Medalia de Aur si o incoroneaza cu titlul de ""Regina a Apelor Minerale"". Au urmat ""Medalia de Merit"" la Targul International de la Viena, in 1873, ""Diploma de Onoare"" la Expozitia Mondiala de la Paris, in 1878, ""Medalia de Argint"" si ""Diploma de Onoare"" la Expozitia de la Berlin si Trieste, in 1876, ""Medalia de Argint"" la Expozitia de la Budapesta, in 1885. In ultimii sase ani, ca urmare a participarii la diverse expozitii interne si internationale, Borsec a fost recompensat cu peste 20 de titluri si medalii. In februarie 2004, Borsec este desemnata drept ""Cea Mai Buna Apa Minerala din Lume"" in cadrul Berkely Springs International Water Tasting Awards in West Virginia, SUA. In anul 2005, apa carbogazoasa Borsec a fost premiata cu Medalia de Aur Speciala, iar apei plate Borsec i s-a decernat Medalia de Aur la ""Selectia Mondiala a Calitatii"", Bruxelles, Belgia. Recunoasterea acestui veritabil brand romanesc a venit si in 2006, cand Borsec a primit doua titluri remarcabile, cel de Trusted Brand si cel de Superbrand.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.