""Actoria inseamna ratiunea mea de a trai"" Este un model pentru doamne si pentru tinerele actrite. Plina de viata si de energie, o putem vedea la teatru sau la televizor alaturi de vesnicul sau partener de scena, Alexandru Arsinel. Astazi, doamna

""Actoria inseamna ratiunea mea de a trai""

Este un model pentru doamne si pentru tinerele actrite. Plina de viata si de energie, o putem vedea la teatru sau la televizor alaturi de vesnicul sau partener de scena, Alexandru Arsinel. Astazi, doamna comediei romanesti, Stela Popescu, implineste 71 de ani.

""In aceasta perioada sunt foarte ocupata. Filmam pentru Revelion peste tot. Se pare ca sunt mai solicitata acum decat eram in tinerete. Oricum, sunt plina de energie. De curand m-am intors din Israel, dupa un turneu cu muzicalul «Coana Chirita», de la Opera Comica pentru Copii. Am jucat alaturi de cantareti de opera, niste voci exceptionale, tinere valori de la Opera Romana. A fost un spectacol extrordinar. Am fost de foarte multe ori in Israel. Acum a fost ceva cu totul special. Anul acesta s-au implinit 50 de ani de activitate artistica, iar organizatorii au vrut sa marcheze acest lucru. Am primit acolo o medalie de onoare pentru contributia la cresterea relatiilor culturale intre Romania si Israel, Medalia Ierusalimului.
Pentru mine, actoria inseamna ratiunea de a trai. Ca orice artist care vrea sa faca aceasta profesie, visam si eu in tinerete sa ajung cunoscuta si apreciata, sa ajung cea mai mare. Nu am fost nici foarte orgolioasa si nici foarte ambitioasa. Am primit totul ca pe un dar de la Dumnezeu. Si chiar daca uneori nu sunt exact la cota la care spera sa fiu cei din jurul meu, ma gandesc ca trebuie sa invat din experienta si sa plec mai departe.
Cea mai mare izbanda de-a lungul timpului consider ca este iubirea din sufletul oamenilor. Eu fac o profesie care daca nu are rezultatul cerut, adica acela de a-i multumi pe oameni, de a-i face mai fericiti, de a simti ca viata lor se imbogateste sau ca ii ajut cu ceva in viata lor, o faci degeaba. Asta e de fapt satisfactia unui actor. La un moment dat, o taranca din Banat mi-a spus ca as fi o valoare absolut egala cu aceea de a plati toate datoriile catre americani, mi s-a parut extraordinar. Si, in general, faptul ca fac parte din sufletul oamenilor, ca de cate ori ma vad pe strada tinerii si batranii imi zambesc, pentru mine e cel mai important lucru. Restul... merge de la sine.
Eu sunt multumita cu viata pe care am trait-o. Sunt multe pe care mi le-as fi dorit sa le fac, eu vreau oricum sa le fac pe toate deodata. Daca ar fi sa se scrie un roman despre mine, ar fi un roman despre un om care razbeste in viata cu zambetul pe buze, care nu se incranceneaza, un om caruia ii place sa construiasca fara sa faca eforturi ingrozitoare. Un om care lupta pentru viata, dar ca un om normal.
Cel mai important lucru pentru mine este familia, am o fata si o nepoata extraordinare. Imi doresc sa raman cat mai mult alaturi de oameni si sa fiu sanatoasa. Nimic mai mult.""

Binecuvantare


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.