Prima doamna a Americii se lupta cu cancerul. Laura Bush, prima doamna a Americii, a fost diagnosticata cu o forma de cancer de piele si a suferit o operatie in noiembrie, insa Casa Alba a anuntat abia ieri, pe considerentul ca ""interventia este o p

Prima doamna a Americii se lupta cu cancerul. Laura Bush, prima doamna a Americii, a fost diagnosticata cu o forma de cancer de piele si a suferit o operatie in noiembrie, insa Casa Alba a anuntat abia ieri, pe considerentul ca ""interventia este o problema strict personala"". Laura se alatura unui grup extrem de mare diagnosticat cu aceasta boala.
Pe langa numeroasele probleme cauzate de politica externa americana, familia Bush a trebuit sa treaca in ultimele luni prin clipe de cosmar, dupa ce s-a aflat ca Laura Bush, sotia presedintelui american, sufera de cancer de piele. Prima doamna s-a operat luna trecuta, iar interventia a fost un succes, dupa cum a anuntat Susan Whitson, purtatorul ei de cuvant. Doctorii au realizat o interventie in zona tibiei piciorului drept. De altfel, Laura a aparut in public chiar ieri, purtand un bandaj la piciorul la care a suferit operatia.
CONFIDENTIAL. Laura Bush a fost vazuta in urma cu aproximativ o luna, la alegerile legislative partiale, purtand un bandaj. La acea vreme, doctorul sau a anuntat ca prima doamna are doar o mica inflamatie la picior. La sfarsitul lunii octombrie, Laura Bush consultase un specialist care a diagnosticat-o cu cancer de piele. ""In prezent se vindeca foarte bine, iar programul primei doamne nu a fost absolut deloc afectat de aceasta intervenetie"", a mai spus Susan Whitson. In aceeasi luna in care a facut operatia, Laura Bush si-a insotit sotul intr-un lung turneu diplomatic in Singapore si Vietnam.
RASPANDIT. ""Cancerul a fost de tipul scuamos, al doilea tip de cancer de piele, intalnit la numeroase persoane"", a declarat Susan Whitson. Acest tip de cancer afecteaza al doilea strat al pielii. Conform paginii de internet a Institutului National de Cancer, din Statele Unite, acesta forma a bolii este insa extrem de agresiva, cel putin in comparatie cu celulele cancerigene ""obisnuite"". La acest tip de cancer, cel mai periculos este faptul ca se extinde foarte repede in alte zone ale corpului. Tocmai din acest motiv pacientul trebuie sa aiba limfele sudate in regiunea in care a fost descoperita tumoarea. Cel putin un milion de cazuri cu acest tip de cancer sunt diagnosticate anual numai in Statele Unite. Majoritatea americanilor care fac acest tip de cancer sunt din sudul tarii, deoarece sunt expusi mai mult la soare. Laura Bush este din Texas. Societatea Americana de Cancer a anuntat ca majoritatea acestor cazuri, sunt curabile.
SECRETE. Boala primei doamne nu este primul secret cu caracter personal pe care administratia Bush s-a straduit sa il tina in cursul acestui an. Vicepresedintele american, Dick Cheney, l-a impuscat in primavara acestui an, din greseala, la o vanatoare privata, pe unul dintre avocatii apropiati de Partidul Republican. Mai mult, victima era si unul dintre cei mai importanti sponsori ai campaniei electorale a presedintelui George W. Bush. In acel caz, Casa Alba a asteptat mai mult de 24 de ore pana sa faca public incidentul.

NU E GRAV


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.