Noul Cod Rutier intrat in vigoare la 1 decembrie pare sa fi schimbat in bine circulatia rutiera din intreaga tara. Cel putin asa arata statisticile! Rezultatele activitatilor desfasurate de Politia Rutiera in primele 16 zile de la intrarea in v
Noul Cod Rutier intrat in vigoare la 1 decembrie pare sa fi schimbat in bine circulatia rutiera din intreaga tara. Cel putin asa arata statisticile!

Rezultatele activitatilor desfasurate de Politia Rutiera in primele 16 zile de la intrarea in vigoare a noilor prevederi releva imbunatatirea disciplinei rutiere a tuturor categoriilor de utilizatori ai drumului public. Comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cand politistii aplicasera participantilor la trafic 105.519 de sanctiuni, in aceste 16 zile s-au aplicat numai 60.376 de sanctiuni contraventionale. ""Atitudinea pozitiva de respect fata de lege a generat reducerea mortalitatii in urma accidentelor rutiere cu 43%, aceasta evolutie fiind determinata in principal de portul centurii de siguranta care a depasit procentul de 80%"", ne-a declarat comisar-sef politie Dumitru Jianu. Depasirea vitezei legale constituie una dintre principalele cauze generatoare de accidente grave in Romania, in perioada analizata fiind aplicate 4.702 de sanctiuni, in timp ce peste 314 conducatori de autovehicule au fost depistati conducand sub influenta bauturilor alcoolice. Au existat insa si abateri grave de la normele legale, astfel ca in 48.037 de cazuri agentii de politie rutiera au fost nevoiti sa aplice amenzi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.