De la anul, parintii vor avea cate un reprezentant in toate comisiile de evaluare si examinare a probelor de Bacalaureat. Ministrul educatiei si-a dat acordul, recunoscand astfel ca masurile sale de prevenire a fraudarii rezultatelor au fost inutile
De la anul, parintii vor avea cate un reprezentant in toate comisiile de evaluare si examinare a probelor de Bacalaureat. Ministrul educatiei si-a dat acordul, recunoscand astfel ca masurile sale de prevenire a fraudarii rezultatelor au fost inutile.

Speriati de ceea ce s-a intamplat in ultimii ani la examenele de Bacalaureat, mai ales la sesiunea din aceasta vara, si pentru a stopa frauda si proasta organizare, parintii au decis sa-si numeasca observatori in toate comisiile de evaluare si examinare. Si ministrul educatiei, Mihail Hardau, a fost de acord cu aceasta propunere si si-a dat in scris acordul.

Federatia Nationala a Asociatiilor de Parinti din Invatamantul Preuniversitar (FNAP-IP) a semnat un Acord de parteneriat, denumit „EDUPART“, cu Ministerul Educatiei si Cercetarii. Mai exact, vazand ca lucrurile merg prost in sistemul invatamantului preuniversitar de stat, parintii au decis sa se ocupe mai activ si direct de problemele din educatie. Dupa multe luni de tatonari, de explicatii si audiente, au reusit in cele din urma sa-l convinga pe ministrul Hardau sa aprobe si sa semneze acest document, care are drept obiect „realizarea unui parteneriat educational, real, legal/institutional si operational, in scopul cresterii calitatii de descentralizare si modernizare a invatamantului preuniversitar, in concordanta cu standardele europene“. Din toate obiectivele enumerate in document, ceea ce sare in ochi este faptul ca pentru prima data in istoria invatamantului romanesc, parintii vor avea cate un reprezentant, cu titlul de observator, in toate comisiile de evaluare si examinare de la Bacalaureat: „FNAP-IP va avea reprezentanti desemnati, cu titlul de observator, in scolile care au aderat la federatie, in comisiile constituite pentru desfasurarea procedurilor de acces in liceu si a Bacalaureatului“, se precizeaza intr-un comunicat de presa al FNAP-IP. Asadar, nici o incercare de frauda, de favorizare sau clementa fata de un candidat nu va trece neobservata de catre reprezentantul parintilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.