Subprefectul de Iasi, Florin Ungureanu (foto), a fost gasit aseara impuscat in cap intr-o baraca de langa vila sa, situata in cartierul Galata. Politistii, chemati la fata locului de rudele barbatului, au gasit langa corpul subprefectului o arma de v

Subprefectul de Iasi, Florin Ungureanu (foto), a fost gasit aseara impuscat in cap intr-o baraca de langa vila sa, situata in cartierul Galata. Politistii, chemati la fata locului de rudele barbatului, au gasit langa corpul subprefectului o arma de vanatoare.

Potrivit unor surse apropiate familiei, subprefectul intentiona sa participe la o vanatoare de mistreti si cumparase recent de la Directia Silvica dreptul de a impusca un exemplar adult, motiv pentru care exista ipoteza ca acesta sa se fi impuscat accidental in timp ce-si curata arma. Surse din Politie au declarat chiar ca subprefectul fusese la o partida de vanatoare in zona Valea Adanca, unde locuiesc socrii sai. Pe de alta parte, anchetatorii iau in calcul si ipoteza unei sinucideri, fiind vehiculate informatii potrivit carora subprefectul era suspectat de cancer dupa ce i-au fost extirpati doi ganglioni din zona gatului.

Prietenii lui Florin Ungureanu sustin ca, in ultimele zile, subprefectul se documenta intens cu privire la boala de care ar fi suferit, respectiv cancer ganglionar. ""Mi-a spus, inca din 7 decembrie, ca are probleme de sanatate si sa am grija de sotia si fiica sa in caz ca i se intampla ceva"", a declarat senatorul PD Dan Carlan. De asemenea, anchetatorii au descoperit noi elemente care indica faptul ca moartea subprefectului a fost un act premeditat. Astfel, marti seara, Ungureanu era invitat, impreuna cu sotia sa, la o petrecere cu colegii din Prefectura Iasi. Ungureanu si-a condus sotia la socri, dupa ora 15:00, intr-o localitate invecinata, apoi s-a intors acasa, unde a si murit. Cadavrul lui Florin Ungureanu a fost descoperit de catre sotie, care venise sa vada de ce nu s-a intors dupa ea sa o duca la petrecere, asa cum se intelesesera. Florin Ungureanu (44 de ani), de profesie inginer mecanic, a fost numit subprefect la inceputul anului 2005, sprijinit fiind de PD, al carui membru era la acea data. Inainte de aceasta numire, a ocupat functii de conducere in trustul Conex, patronat de multimilionarul Ioan Prisecaru. Numele lui Ungureanu a fost vehiculat de presa locala in legatura cu unele retrocedari ""la limita regulamentului"", Ungureanu facand parte din Comisia Judeteana de Fond Funciar.

""FIRE OPTIMISTA"". Seful Politiei Iasi, comisarul-sef Liviu Zamfirescu, a afirmat ca a fost la fata locului si s-ar parea ca a fost vorba despre sinucidere. ""Socrul sau m-a sunat la 18:00 si mi-a spus ca l-a gasit mort in zona unei baraci, cu arma de vanatoare langa el. Subprefectul era amator de vanatoare, insa era o fire optimista cu un copil de cateva luni. Se bucura de viata si se simtea foarte bine in postul sau de la Prefectura. Nu a avut conflicte cu persoane care au venit sa ceara ajutor la Prefectura. ""Imprejurarile se vor clarifica dupa cercetari, masuratori si se va lamuri situatia in care s-a produs incidentul"", a mai spus comisarul. Subprefectul Florin Ungureanu nu avea probleme cu justitia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.