Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ nu mai primeste cazuri grave. Medicii de aici sustin ca managerul Niculae Galie le-a cerut sa nu-i mai interneze pe cei cu afectiuni serioase si complexe, pentru ca ar consuma prea multi ban
Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ nu mai primeste cazuri grave. Medicii de aici sustin ca managerul Niculae Galie le-a cerut sa nu-i mai interneze pe cei cu afectiuni serioase si complexe, pentru ca ar consuma prea multi bani. Totodata, numarul operatiilor efectuate in spital a fost restrictionat.

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta“ din Bucuresti, Niculae Galie, vrea sa reduca cheltuielile cu orice pret. Iar pretul este viata bolnavilor, care nu mai sunt primiti in spital pe motiv ca astfel se economisesc bani.

„Aici este un capat de linie al medicinii, unde vin pacientii ale caror afectiuni n-au putut fi rezolvate in alte unitati sanitare. Acestia sunt grav bolnavi, iar noi le putem salva viata. Nu le poti refuza dreptul la internare daca ai cu ce sa ii tratezi“, a afirmat dr. chirurg Cristian Paleru, de la Institutul „Marius Nasta“. Medicii spun ca este normal sa tratezi in institut cazurile grave, pentru ca institutul este si clinica universitara si este dotat cu toate mijloacele de investigatie. „Sunt cazuri dificil de rezolvat si, cu siguranta, se consuma multi bani, pentru ca protezele, antibioticele si materialele cu care lucram sunt foarte scumpe. In plus, managerul Galie ne-a restrictionat si numarul de operatii. Fiecare echipa de chirurgi are dreptul la o singura interventie pe zi, ceea ce mi se pare absurd, pentru ca sunt atatea urgente chirurgicale. Pe un bolnav de cancer nu-l poti programa, trebuie sa-l operezi“, ne-a declarat conf.dr. Ioan Cordos, medic primar chirurgie generala si toracica, sef clinica la Institutul „Marius Nasta“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.