Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a elaborat un proiect de hotarare de guvern privind infiintarea Companiei Nationale „Aeroporturi Bucuresti“, prin fuziunea aeroporturilor internationale Henri Coanda si Bane
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) a elaborat un proiect de hotarare de guvern privind infiintarea Companiei Nationale „Aeroporturi Bucuresti“, prin fuziunea aeroporturilor internationale Henri Coanda si Baneasa, estimandu-se ca fuziunea se va realiza in 2007, au declarat, ieri, surse din MTCT, citate de Newsin. Potrivit acestora, proiectul se va afla in dezbatere publica pana la sfarsitul acestui an, urmand ca in perioada ianuarie-februarie 2007 sa fie aprobat. Prin fuziunea celor doua aeroporturi, Ministerul Transporturilor va pune in practica strategia comuna de dezvoltare a aeroporturilor. Mai mult, in conditiile fuziunii dintre doua aeroporturi s-ar putea constitui un pachet de actiuni atractiv in vederea privatizarii. De asemenea, actul normativ propune trecerea unor terenuri aflate in domeniul privat al statului si date in folosinta gratuita a Companiei Nationale „Aeroportul International Henri Coanda - Bucuresti” in proprietatea companiei nou- infiintate.

Fuziunea va determin a majorarea taxelor de aeroport
Cele doua aeroporturi sunt organizate ca societati comerciale pe actiuni, MTCT detinand 80% din actiuni, iar restul de 20%, Fondul Proprietatea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.