Marko Bela a cerut partenerilor de guvernare sa respecte Uniunea si comunitatea maghiara. „Daca Guvernul devine impotent, nu merita sa participam la el. Alegerile anticipate vor fi binevenite“, a spus Marko  la sedinta Consiliului R
Marko Bela a cerut partenerilor de guvernare sa respecte Uniunea si comunitatea maghiara. „Daca Guvernul devine impotent, nu merita sa participam la el. Alegerile anticipate vor fi binevenite“, a spus Marko la sedinta Consiliului Reprezentantilor Unionali, unde subiectul era organizarea congresului UDMR, in primavara urmatoare.

Schimbarea la fata, in ceasul al doisprezecelea
Marko Bela este presedintele UDMR de 14 ani, ales imediat dupa retragerea din politica a lui Domokos Geza, la concurenta acerba cu Laszlo Tokes. Chiar si contestatarii sai din interiorul Uniunii au recunoscut, de-a lungul timpului, marele beneficiu adus comunitatii prin mentinerea, sub aceeasi umbrela a tuturor maghiarilor. Aparitia, in ultimii ani, a unor formatiuni politice paralele cu UDMR si punerea in pericol, prin asta, a reprezentarii maghiarilor in Parlamentul Romaniei, face ca diferite voci nemultumite sa reapara in discursul public. Urmare a acestor demersuri, Marko Bela insusi si-a radicalizat exponential pozitia si a ajuns sa vorbeasca repetat si insistent despre autonomia teritoriala pe criterii etnice, subiect de neabordat, do ar acum doi ani, de exemplu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.