Conferinta anuala a PNL Bucuresti a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Palatul Parlamentului si a avut ca principal punct pe ordinea de zi raportul de activitate al conducerii organizatiei, precum si analiza activitatii reprezentantilor d
Conferinta anuala a PNL Bucuresti a avut loc, la sfarsitul saptamanii trecute, la Palatul Parlamentului si a avut ca principal punct pe ordinea de zi raportul de activitate al conducerii organizatiei, precum si analiza activitatii reprezentantilor din administratia locala. Calin Popescu-Tariceanu a deschis reuniunea cu un discurs care, in mare parte, a fost critic la adresa platformistilor si a presedintelui Basescu. Ulterior, majoritatea liderilor PNL s-au solidarizat si au acuzat dur politica lui Stolojan si a sustinatorilor lui. Platformistii au reactionat, precizand ca PNL este disperat, iar Tariceanu este mediocru si frustrat.

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu s-a pronuntat, in discursul rostit, in favoarea mentinerii si consolidarii Aliantei DA, dar s-a declarat ingrijorat de semnalele primite de la PD in ceea ce priveste colaborarea cu PLD si a criticat gruparea Stolojan. „Guvernul pe care il conduc raporteaza: Misiune indeplinita!“, a afirmat premierul la inceputul discursului. In ceea ce priveste Congresul Extraordinar al PNL din ianuarie, Tariceanu a spus ca acesta nu este destin at exclusiv lui Theodor Stolojan. „Le urez celor care au plecat drum bun si cale batuta! De altfel, as vrea sa aruncam la cos sistemul de vot pe lista consacrat de campionul democratiei pe sticla televizoarelor, Stolojan“, a mentionat liderul liberal. El si-a exprimat speranta ca la viitorul Congres nu vor avea loc batalii interne. „Am convingerea ca va fi o disputa civilizata“, a precizat Tariceanu. „Referitor la Guvern, din pacate, anul 2006 a fost al politicii. Sper ca 2007 sa fie anul guvernarii“, a adaugat liderul PNL. De asemenea, el a facut referire si la aprecierile facute de seful statului Traian Basescu la adresa lui Varujan Vosganian. „Opiniile personale se exprima intr-un cadru informal“, a opinat seful Executivului. Cu privire la Alianta PNL-PD, Tariceanu a afirmat ca liberalii se pronunta pentru „mentinerea si consolidarea Aliantei D.A.“. „Alianta nu este o intelegere intre doua persoane, asa cum a lasat sa se inteleaga Stolojan. Sunt ingrijoratoare, insa, semnalele pe care le primim de la PD. Le reamintim democratilor ca PLD nu este liberal. Chiar Stolojan a recunoscut ca este total strain de liberalism“, a aratat premierul, mentionand ca liberal-democratii nu sunt nici populari, ci, mai degraba, „populisti“ si „demagogi“. „PLD este, de fapt, un partid al veleitarilor, cu trecut de stanga, securist, dispusi sa tradeze. Ii sfatuiesc pe cei de la PD sa fie grijulii. N-am sa le contest niciodata meritele lui Stolojan si Flutur in constituirea Aliantei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.