Interpret de muzica populara
Varsta: 52 de ani Cunoscutul rapsod al Tarii Lapusului, Grigore Lese, a sustinut ieri un spectacol inedit cu colinde de Craciun la Teatrul Nottara din Bucuresti. Concertul ""Asteptand Craciunul"" a propus publicul
Interpret de muzica populara
Varsta: 52 de ani Cunoscutul rapsod al Tarii Lapusului, Grigore Lese, a sustinut ieri un spectacol inedit cu colinde de Craciun la Teatrul Nottara din Bucuresti. Concertul ""Asteptand Craciunul"" a propus publicului un repertoriu de colinde cu teme cosmogonice despre facerea lumii, colinde satirice, cantece de stea vestind Nasterea Mantuitorului. Textele si liniile melodice apartin lui Grigore Lese si reprezinta rodul a peste 20 de ani de studiu si cercetare in teren. Alaturi de Lese s-au aflat Doina Lavric, Lenuta Purja, Teodora Sabou, Lorena Nechifor si Zamfira Pampa. Grigore Lese este un redutabil luptator pentru pastrarea autenticitatii in folclor. Pentru un concert de exceptie cu muzica romaneasca traditionala, Jurnalul National il declara pe Grigore Lese ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.