Dealerii ofera reduceri si promotii in decembrie. In primele 11 luni ale anului, romanii si-au cumparat masini noi in valoare de peste 2,6 miliarde de euro. Dupa 1 ianuarile, producatorii si importatorii de masini noi vor trebui sa faca fata valului

Dealerii ofera reduceri si promotii in decembrie. In primele 11 luni ale anului, romanii si-au cumparat masini noi in valoare de peste 2,6 miliarde de euro. Dupa 1 ianuarile, producatorii si importatorii de masini noi vor trebui sa faca fata valului de importuri de masini second-hand. Pana la liberalizarea pietei, acestia mizeaza pe promotii pentru maximizarea profiturilor.
Vanzarile de masini au crescut in primele unsprezece luni ale anului cu 14,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 269.685 automobile noi, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA). La un pret mediu de 10.000 de euro, afacerea producatorilor si importatorilor este de 2,6 miliarde de euro. Productia autohtona de autovehicule s-a ridicat la 203.772 de unitati in aceasta perioada, cu 12% mai mult comparativ cu 2005. Exporturile de autoturisme au crescut cu 43,7%, pana la 76.863 de unitati, in timp ce importurile au crescut cu 33,6%, pana la 148.752 de automobile.
PROMOTII. Producatorii de autoturisme vor sa castige mai mult la sfarsit de an si incearca sa atraga cat mai multi clienti in perioada sarbatorilor. Reduceri, asigurari gratuite sau dotari suplimentare cadou, acestea sunt doar cateva dintre promotiile practicate de dealeri si producatori in luna decembrie. De exemplu, pentru modelul Toyota Corolla cumparatorii beneficiaza in aceasta perioada de o reducere de pana la 1.600 de euro, in timp ce pentru o Skoda Octavia cumparata pana la sfarsitul lunii decembrie dealerul ofera un discount de 5% din pretul CIP sau asigurarea CASCO gratuita pentru un an intreg. La unele autoturisme reducerile pot depasi chiar suma de 2.000 de euro.

Integrare


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.