Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a decis, vineri, sa dea curs cererii lui Mohammad Munaf ca apelul lui sa fie rejudecat „en banc“, adica de catre plenul judecatorilor, pana atunci urmand ca transferul sau catre
Curtea de Apel a Statelor Unite pentru Districtul Columbia a decis, vineri, sa dea curs cererii lui Mohammad Munaf ca apelul lui sa fie rejudecat „en banc“, adica de catre plenul judecatorilor, pana atunci urmand ca transferul sau catre fortele irakiene sa nu aiba loc. Potrivit documentului curtii, citat de agentia NewsIn, judecatorii Curtii de Apel au decis prin majoritate de voturi sa admita plangerea lui Munaf ca apelul sau initial sa fie judecat „en banc“, adica de plenul judecatorilor si prin urmare instanta ordona armatei americane sa amane transferarea lui Munaf in custodia fortelor americane pana la solutionarea prezentei cauze.

Curtea de Apel a Districtului Columbia extinsese, in 10 noiembrie, un ordin emis la 27 octombrie privind blocarea transferului lui Munaf, anuntand ca urmeaza sa se pronunte asupra unei cereri de reexaminare a cazului „en banc“. Vineri, 15 decembrie, Curtea a decis sa aprobe aceasta cerere de reexaminare a cazului „en banc“, prin urmare, transferul lui Munaf este amanat inca o data.

'En B anc>>
Examinarea unui caz „en banc“ este un termen folosit pentru audierea unui caz de catre toti judecatorii unei curti. Curtile de apel din Statele Unite accepta uneori reexaminarea unui caz „en banc“ pentru a reconsidera decizia unei camere a curtii, formata dintr-un numar restrans de judecatori. Procedura este folosita pentru chestiunile de o importanta publica exceptionala sau daca decizia grupului de judecatori contrazice decizii anterioare luate de curte.

Curtea Suprema a Statelor Unite a refuzat, in 13 noiembrie, sa intervina in cazul Munaf pentru a bloca transferarea sa catre autoritatile irakiene. Curtea Suprema nu a dat nici o explicatie pentru decizia sa de a respinge apelul lui Munaf.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.