De la friptura la orice, daa€™ sa aiba telecomanda. Ce vor copiii de la Mos. Cineva de sus s-a gandit sa gasim cele o mie de diferente dintre scrisorile de acum 30 de ani si cele de azi. Initial credeam ca Mos Craciun are pe liste numai cal
De la friptura la orice, daa€™ sa aiba telecomanda. Ce vor copiii de la Mos. Cineva de sus s-a gandit sa gasim cele o mie de diferente dintre scrisorile de acum 30 de ani si cele de azi. Initial credeam ca Mos Craciun are pe liste numai calculatoare, masini cu telecomanda, varza de Bruxelles, papusi Barbie, decapotabile.
Un tatic de la noi, unul care apare des la teveu, mi-a spus ca nota de plata a lua€™ fiu-su ajunge pe la 2.000 de euro. Am desfacut vineri seara peste doua sute de scrisori in care am gasit coji de la salamul cu soia mostenit de la Mos Gerila, cereri de sanatate, de manusi, rugaminti fierbinti pentru binele sinistratilor de la inundatii, pentru africani, pentru binele expeditorului, dar, foarte des, si pentru al celor din jurul lui.
Inestimabil. Binele africanilor sau al sinistratilor se invarte pe la cateva miliarde. Atata preocupare a copiilor din zilele noastre pentru amarati n-are cine stie ce pret.
De fapt, nu are nici unul. Asadar, sa ne traiasca pentru ca: ""Nu am nevoie de cadouri scumpe, ci de sanatate, fericire, bucurie mie si familiei"" si pentru ca ""surorii mele sa-i aduci o papusa, mamei mele sa-i aduci multa rabdare si tatei ciorapi""! Evident, nu chiar toti cei 200 gandesc la combaterea efectelor globalizarii sau la ghete noi.
""Draga Mos Craciun, vreau un Jeep cu tractiune si pe fata, si pe spate. Dar mai vreau o arma, dar nu conteaza de care, arma sa fie!"".
Diferente. Pentru ca inca nu stiu ce imi doresc de la Mos Craciun, as vrea sa citesc si scrisorile copiilor de stabi adevarati. Sa ma lamuresc daca vor un Ferrari cu pedale, un proiect de lege, ca sa fac orice, pe Pamela Anderson, ca sa imi cante o manea sub brad sau un iaht mai mic decat cel de anul trecut, pe care sa-l pot baga totusi in piscina.
Normal ca exista diferente intre cererile catre Mos Gerila si cele de acum. Daca n-ar exista, ar insemna ca am sarit Craciunul lui a€™89.

Plapuma. ""Eu vreau sa imi aduci un serviciu de pahare si un sifon. Daca poti sa imi aduci o masuta cu doua scaune si un pat cu perna si plapuma de matase""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.