Pe perioada Postului Craciunului, bisericile crestine din Romania au desfasurat mai multe activitati cu specific liturgic. Astfel, in Arhiepiscopia Ortodoxa a Clujului a fost demarata o ampla campanie de catehizare a credinciosilor, intr-un ciclu de
Pe perioada Postului Craciunului, bisericile crestine din Romania au desfasurat mai multe activitati cu specific liturgic. Astfel, in Arhiepiscopia Ortodoxa a Clujului a fost demarata o ampla campanie de catehizare a credinciosilor, intr-un ciclu de predici care au ca tema centrala explicarea Sfintei Liturghii. Conlucrarea intre preot si credincios in actul liturgic este o componenta esentiala a vietii liturgice ortodoxe, motiv pentru care aceste predici isi propun sa-i constientizeze pe credinciosi de importanta participarii lor la Sfanta Liturghie, pentru a intelege mai bine simbolismul cuvintelor si gesturilor din ritualul euharistic.
In acelasi cadru se inscriu si serile duhovnicesti desfasurate in aceasta perioada, impreuna cu parintele Teofil Paraian, in Mitropolia Olteniei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.