O viata in slujba Domnului. Bolnav de Parkinson, Ion Marisescu nu se poate dezlipi de clopotele bisericii din Eselnita. Dangatul celor patru clopote, confectionate din tevile tunurilor din primul razboi mondial, ii aduce aminte de vechea vatra a satu

O viata in slujba Domnului. Bolnav de Parkinson, Ion Marisescu nu se poate dezlipi de clopotele bisericii din Eselnita. Dangatul celor patru clopote, confectionate din tevile tunurilor din primul razboi mondial, ii aduce aminte de vechea vatra a satului, inghitita de apele Dunarii.
La 67 de ani, Ion Marisescu spune ca nimic nu l-ar putea face sa renunte la trasul clopotelor. Face totul benevol. Din credinta si iubire fata de Dumnezeu, in ciuda faptului ca de cativa ani buni sufera de Parkinson. Mainile ii tremura fara incetare, mintea a inceput sa-i joace feste. ""De patru ani am fost depistat cu aceasta boala. Acum imi tremura mainile, dar simt cum tot corpul este cuprins de boala"", povesteste a€™nea Ion.
INCEPUTURILE. La varsta de 12 ani, tatal sau a fost arestat pentru ca era legionar, iar restul familiei a fost luata in miez de noapte si deportata in Baragan. ""Nu ne-au lasat sa luam prea multe lucruri. Ne-au inghesuit int-un vagon de vite la Orsova si ne-au dus in Baragan, la Insuratei. Ne-au abandonat in mijlocul campului ca pe animale. Dupa cinci ani ne-au lasat sa ne intoarcem acasa. Venise si tata. Am reluat iarasi vechea iubire. Sa trag clopotele la biserica"", isi aduce aminte batranul.
Vechea vatra a satului Eselnita a fost inghitita de apele Dunarii. ""Mai am si acum o gradina de zarzavaturi din vechea vatra a satului. N-a fost inghitita de valuri. Acolo ma duc aproape zilnic. Mi-e foarte greu. Imi aduce aminte de vechiul sat. Cand apele Dunarii sunt scazute se mai vad ruinele fostelor cladiri. Cele care nu s-au daramat sau nu au fost acoperite de mal. Cand au venit apele, am salvat aproape tot ce era in biserica. Inclusiv turla bisericii care acum se afla pe cea noua. Acum sunt batran si bolnav. Si fara un ochi. Dar pe Dumnezeu il iubesc si slujesc cu aceeasi credinta"", mai povesteste nea Ion.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.