Conducatorii cluburilor din primul esalon nu si-au luat vacanta. CFR Cluj a dat deja lovitura cu Viorel Frunza, Steaua i-a gasit un inlocuitor lui Carlos in persoana brazilianului Nazario, in timp ce, la Dinamo, Rednic pregateste o noua serie spectac

Conducatorii cluburilor din primul esalon nu si-au luat vacanta. CFR Cluj a dat deja lovitura cu Viorel Frunza, Steaua i-a gasit un inlocuitor lui Carlos in persoana brazilianului Nazario, in timp ce, la Dinamo, Rednic pregateste o noua serie spectaculoasa de achizitii.
Cele 19 runde care s-au consumat in stagiunea de toamna nu au fost in masura sa clarifice decat o singura necunoscuta a Ligii 1. Astfel, Dinamo, cu un avans de 13 puncte fata de ocupanta locului secund, Steaua, se poate considera, in mare masura, campioana. In joc au mai ramas insa pozitia a doua a clasamentului, care constituie o miza la fel de mare, ea asigurand prezenta in preliminariile editiei viitoare a Ligii Campionilor, si alte doua locuri in Cupa UEFA. Iar in subsolul clasamentului, ultimele rezultate au demonstrat ca lupta pentru evitarea retrogradarii nu este nicidecum incheiata. Toate acestea i-au determinat pe cei mai multi dintre conducatorii cluburilor din Liga 1 sa-si amane vacanta si sa demareze o campanie de transferuri care pare a fi fara precedent.
CFR CLUJ. Cei mai iuti de picior au fost sefii lui CFR Cluj, Arpad Paskany si Iuliu Muresan obtinand semnaturile a trei jucatori cu ajutorul carora spera sa prinda, la finalul campionatului, chiar locul secund: basarabeanuls Viorel Frunza, golgeterul lui FC Vaslui, brazilianul Andre de Souza Galiassi si paraguayanul Miguel Angel Cuellar, de la campioana Boliviei, Bolivar La Paz.
STEAUA. ""Ros-albastrii"" n-au stat nici ei cu mainile in san. I-au dat papucii portughezului Carlos, iar in locul acestuia l-au transferat pe portarul gruparii Figueirense, din prima liga braziliana, Andrey Nazario. Managerul general Mihai Stoica a mai anuntat insa alte transferuri, chiar daca nu a pronuntat nici un nume. ""Discutam cu mai multi jucatori, nu vreau sa le dezvalui nici nationalitatea"", a spus oficialul stelist, care a precizat totusi ca printre acestia se gaseste un fundas central din Tara Cafelei. De succesul pe care il va avea Steaua pe piata transferurilor depinde si soarta mai multor jucatori din lotul lui Olaroiu, Lovin, Bostina, G. Coman si Panait fiind cei mai amenintati sa fie pusi pe liber.
DINAMO. Prinsi de meciul cu Tottenham, ""cainii"" nu au apucat deocamdata sa se miste pe piata transferurilor, insa dupa ce au disponibilizat cativa jucatori, iar pe altii i-au trecut deja pe lista neagra, este clar ca Rednic isi doreste intarirea lotului. Pentru aceasta, cei mai vizati sunt Lobont si bosniacul Vranjkovic, de la Pandurii, de care se mai intereseaza insa atat Steaua, cat si Rapid.
RAPID. Incertitudinea care planeaza asupra viitorului lui Razvan Lucescu pe banca tehnica a giulestenilor afecteaza campania de transferuri a ""alb-visiniilor"". Astfel, in momentul de fata, sub Grant se vorbeste mai mult de disponibilizari, Minca, Vali Negru, I. Stancu, Zicu si Buga fiind numele cele mai vehiculate, primii trei fiind, de altfel, doriti de Porumboiu la FC Vaslui.
TRANZACTII. Unirea Urziceni a facut nu mai putin de cinci transferuri: Bordeanu si Onofras de la Poli Iasi, Suleap, de la FC Baku, portarul Mircea Oltean, de la Dinamo, si Szekely, de la Gloria Bistrita, Pandurii l-a luat pe Liviu Mihai, de la Farul, UTA a batut deja palma cu Todea, de la echipa elvetiana Bellinzona, Cristi Munteanu si Grigorie au sanse mari sa ajunga la FC National, iar Ceahlaul si Otelul, care au pus pe liber mai multi jucatori, cauta inlocuitori. Nici celelalte echipe nu vor sta deoparte, FC Arges anuntandu-se un jucator aprig in aceasta campanie de mercato, Dorinel Munteanu fiind destul de nemultumit de structura lotului de care dispune. La polul opus s-ar putea situa Poli Iasi, echipa care se confrunta cu grave probleme financiare, din aceasta cauza pierzand deja cateva piese de baza.

ANS - Belu, ca si instalat


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.