Copiii, pisicutele si catelusii s-au intalnit ieri in decor de sarbatoare. Mosul le-a adus tuturor multa bucurie si iubire, la petrecerea de la Romexpo: Craciunul Animalelor! Fundatia Daisy Hope a lansat o invitatie imposibil de refuzat: intalnirea

Copiii, pisicutele si catelusii s-au intalnit ieri in decor de sarbatoare. Mosul le-a adus tuturor multa bucurie si iubire, la petrecerea de la Romexpo: Craciunul Animalelor!
Fundatia Daisy Hope a lansat o invitatie imposibil de refuzat: intalnirea cu cele mai cuminti si iubitoare animalute din adaposturi. A fost spectacol de dimineata pana seara si multa voie buna. Dar, mai ales, multe animale fara stapan si-au gasit o familie.
CRACIUNITE CU BLANA. Cateva cateluse i-au intampinat pe copii in costumase de Mos Craciun adaptate pentru patrupede. Iar micutii le-au oferit, la randul lor, masti si costume de carnaval inspirate din lumea animalelor, intr-un spectacol exceptional. Nu au lipsit demonstratiile dresorului Leonard Sumlea, care a aratat tuturor ca nu doar animalele de rasa sunt ascultatoare. Toate pot avea aceleasi performante. Dar, mai ales, sunt la fel de iubitoare si devotate. La demonstratii au participat si cainii ""prezidentiali"" ai Ioanei Basescu.

VOLUNTARI. Fericirea se citea si pe chipurile parintilor care au daruit, cu aceasta ocazie, un prieten de nadejde copiilor. Cei 40 de voluntari de la adaposturi erau la fel de entuziasmati ca si participantii la eveniment, deoarece munca lor nu a fost in zadar: au fost adoptati 32 de catelusi si 13 pisicute! Care au plecat spre noile lor camine dupa ce si-au luat carnetele de sanatate si trusourile complete, oferite de organizatori. Patrupedele din adapostui sunt sterilizate si vaccinate, prin bunavointa celor care isi ofera voluntariatul.

PARINTI DE WEEK-END. Animalutele pot fi adoptate si ""la distanta"". Daca un iubitor vrea sa ingrijeasca un suflet devotat, insa nu isi permite sa il ia acasa, ii poate deveni ""parinte"" doua zile pe saptamana. Multi vin in vizita la adaposturi, ofera bani si alimente animalelor, dar si multa iubire. Careia patrupedele ii raspund intotdeauna. ""Important e sa vina sa-i vada"", spune Raluca Simion, de la fundatia Daisy Hope. ""Ei se obisnuiesc si deja stiu ca vii cu papita calda, gatita.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.