Fostul ministru al Agriculturii, senatorul liberal Gheorghe Flutur, a intocmit un proiect de lege prin care se urmareste crearea unei politici de sustinere a produselor traditionale romanesti prin eliminarea accizelor la acestea, in principal fiind v
Fostul ministru al Agriculturii, senatorul liberal Gheorghe Flutur, a intocmit un proiect de lege prin care se urmareste crearea unei politici de sustinere a produselor traditionale romanesti prin eliminarea accizelor la acestea, in principal fiind vorba despre tuica si palinca. Anuntul a fost facut ieri, la Suceava, de senatorul Gheorghe Flutur, care a precizat ca printre produsele la care se va aplica dezaccizarea se numara tuica si palinca. El a explicat ca, potrivit prevederilor Codului Fiscal, incepand de la data de 1 ianuarie 2007, acciza perceputa pentru un hectolitru este de 750 de euro, transmite corespondentul NewsIn. Propunerea lui Gheorghe Flutur vizeaza, insa, ca acciza sa fie de 0% pentru productia de pana la 400 de litri de tuica si palinca. In cazul productiei intre 400 si 1.000 de litri de tuica sau palinca, acciza aplicata sa fie de 50% din cea standard pentru un hectolitru. Flutur a mai spus ca va depune initiativa sa legislativa la Parlament saptamana viitoare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.