Ca sa traim mai mult si mai bine, filozofia japoneza ne propune un tip de alimentatie care are la baza cereale cu valoare integrala, legume si pastaioase. Filozoful George Oshava a creat un astfel de regim.
Vegetarismul este o forma de alimentatie rationala si un mod de viata care impune renuntarea la tutun, alcool si la produsele alimentare care contin carne. In vegetarism sunt mai multe directii de urmat, printre care si alimentatia macrobiotica. Aceasta are la baza cerealele cu valoare integrala, legumele si pastaioasele. Este vorba despre o filozofie japoneza, fondata pe regulile igienei alimentare. Scopul este sa traiesti mai mult si mai bine. Aceste reguli au fost stabilite de George Oshava, care in 1931 a publicat in Franta articolul ""Principiul unic in filozofia si stiinta Extremului Orient"". El clasifica alimentele ca fiind de tip Yin si Yang in functie de doi factori: calitatea intrinseca a acestora si efectul pe care il produc.
REGIMUL OSHAVA. Acesta prevede ca pe o durata de zece zile sa se consume exclusiv cereale: grau, orez, mei si hrisca, in orice combinatie si proportie, fierte sau coapte. Ca lichid trebuie sa se consume doar apa si foarte rar ceai de busuioc sau ceai negru. Acest regim poate fi repetat de mai multe ori (in grupe de cate zece zile), cu o pauza de una pana la cinci zile intre doua astfel de grupe, timp in care se pot consuma si alte alimente, de preferinta tot yang, pana cand se obtine efectul dorit. Ceea ce se stie mai putin despre aceste cereale este ca ele au o compozitie chimica remarcabila, nu au aproape deloc grasimi si contin toti nutrientii necesari unei persoane adulte. Actiunea regimului produce curatarea organismului de impuritati. Aceasta purificare generala are drept efect o limpezire si o claritate considerabila a mintii, digestia devine mai buna, iar tenul va fi mai curat si mai luminos.
AVERTISMENTE. Macrobiotica nu trebuie practicata ca un tratament temporar sau ca o simpla dieta. Ea prezinta riscuri, daca este aplicata foarte strict. Este indicat sa se consulte o persoana experimentata inainte de a incepe regimul.
Aceasta va recomanda o perioada de tranzitie, in care organismul poate sa se acomodeze sau nu la acest tip de alimentatie.
DIETA
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
She's Next: femeile adună mai ușor oameni. Cum se aplică asta în antreprenoriat?
Sursa: start-up.ro
-
Cora devine Carrefour: până la începutul lunii mai toate hipermarketurile vor...
Sursa: retail.ro
-
Analiză Clean Recycle: numărul deșeurilor de ambalaje, în creștere de sărbători
Sursa: green.start-up.ro
-
Creștere de 40% a portofoliului Ecofinance România
Sursa: futurebanking.ro
-
De ce te lasă Dumnezeu să urli de durere?
Sursa: garbo.ro
-
Oana Roman a reacționat după criticile aduse de Selly: Mă amuză foarte tare ...
Sursa: kudika.ro
-
Ce spune un antreprenor cu experiență de două decenii despre clasa politică:...
Sursa: wall-street.ro