O sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti obliga Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) sa restituie mostenitoarei familiei de colectionari Dona 241 de lucrari de arta. Acestea fusesera donate muzeului de Maria Dona in 1
O sentinta definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti obliga Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) sa restituie mostenitoarei familiei de colectionari Dona 241 de lucrari de arta.

Acestea fusesera donate muzeului de Maria Dona in 1980. In 2002, doctorul Serban Andronescu Ghika, fiul acesteia, a intentat un proces muzeului, sustinand in instanta ca donatia s-a facut sub presiune. MNAR sustine insa ca ""pentru caracterul benevol al donatiilor membrilor familiei Dona pledeaza nu numai prevederile contractelor de donatie, ci si marturiile muzeografilor de la Muzeul Colectiilor de Arta care au intretinut relatii de prietenie cu Maria Dona pe tot parcursul vietii acesteia"". Cu toate acestea, Constanta Andronescu Ghika, cea de-a doua sotie a doctorului - decedat in 2005 - ,a castigat procesul.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.