Inca o fumigena in dosarul Zambaccian. Pe Nicolae Ceausescu din Calarasi DNA l-a facut vedeta peste noapte. Barbatul de 47 de ani apare drept martor in dosarul ex-premierului Adrian Nastase, dar spune ca nu a fost niciodata audiat pe acest subiect de

Inca o fumigena in dosarul Zambaccian. Pe Nicolae Ceausescu din Calarasi DNA l-a facut vedeta peste noapte. Barbatul de 47 de ani apare drept martor in dosarul ex-premierului Adrian Nastase, dar spune ca nu a fost niciodata audiat pe acest subiect de vreun procuror. Ceausescu nu stie nici macar despre ce e vorba in dosar.
Am plecat in cautarea martorului-surpriza propus de DNA sa-l infunde pe fostul prim-ministru. L-am intalnit pe Ceausescu Nicolae intr-o cofetarie din Calarasi. Omul ne privea mirat si amuzat ca povestea asta i-a adus pe cap ziaristii de la Bucuresti. Da din umeri si ne explica: ""N-am nici cea mai vaga legatura cu procesul asta. N-am primit nici o citatie. Eu nu ma prea pricep, dar nu trebuia sa primesc acasa o hartie daca trebuia sa ma prezint la proces? Dar despre ce e vorba in acest proces?"".
SOFER FARA CARNET. Barbatul e maistru tehnolog la o firma calaraseana care face caiete. Acum e in concediu, dar se asteapta la multa bascalie din partea colegilor, atunci cand se va intoarce la serviciu. De fapt, de la un coleg a aflat si vestea ca o televiziune i-a pomenit joi seara numele, in legatura cu ""treaba asta cu Nastase"". Colegul a sarit pe el cu intrebari, dar omul n-a putut sa-i faca nici o dezvaluire senzationala, pentru ca nu stia despre ce-i vorba.
Cand a aflat de la noi ca un ziar central a scris despre ""soferul Nicolae Ceausescu"", care ar fi transportat materiale de propaganda electorala, a inceput sa rada: ""Eu, sofer? Eu nici macar nu am carnet de sofer"". El a negat ca ar avea vreo legatura cu ""materiale de propaganda"", orice ar insemna acestea.
COINCIDENTA? Desi poarta acelasi nume cu fostul dictator, Nicolae Ceausescu spune ca nu e ruda cu acesta. Nu stie sa mai existe alti Nicolae Ceausescu prin Calarasi. ""Dar si daca ar mai fi altii cu numele asta, acolo in dosar e trecuta si adresa, si la adresa aia e o singura casa, a mea."" Sta si se mira si nu intelege cum de el, care n-a avut in viata lui treaba nici cu fostul premier, nici cu partidul acestuia, a ajuns sa fie martor in dosarul DNA. ""Pe Nastase l-am vazut doar la televizor. Ma deranjeaza ca sunt implicat in povestea asta, pentru ca nu inteleg despre ce e vorba. Eu din a€™89 sunt apolitic, n-am avut treaba cu nici un partid. Nu am simpatie pentru nici un partid."" In ceea ce-l priveste pe Adrian Nastase, nu se hotaraste in ce parte sa incline procentele: ""50% mi-e simpatic, 50% antipatic"".

Nastase: ""O parte din circul puterii""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.