Autoritatile britanice vor continua ancheta privind activitatile BAE Systems in Romania, desi Oficiul pentru Combaterea Fraudelor Majore a sistat investigatiile privind un contract semnat cu Arabia Saudita, invocand chestiuni de interes national, inf
Autoritatile britanice vor continua ancheta privind activitatile BAE Systems in Romania, desi Oficiul pentru Combaterea Fraudelor Majore a sistat investigatiile privind un contract semnat cu Arabia Saudita, invocand chestiuni de interes national, informeaza cotidianul britanic The Guardian. Cu toate acestea, premierul Tony Blair a declarat in repetate randuri ca renuntarea la ancheta in cazul BAE Systems este in interesul tarii. ""Daca am fi permis continuarea anchetei, am fi adus prejudicii imense intereselor tarii"", a spus primul-ministru britanic.
Ancheta inceputa in urma cu doi ani in cazul unui contract prin care compania BAE Systems vanduse armament Arabiei Saudite si oferise familiei regale de la Ryiad comisioane ilegale a fost suspendata joi, dupa ce Ryiadul amenintase ca va renunta la cumpararea a 72 de avioane Eurofighter Typhoon, produse de un concern multinational din care face parte si BAE Systems. ""Daca ancheta ar fi continuat, ar fi rezultat ani de resentimente intre noi si un partener-cheie, probabil fara nici un sens"", este de parere Blair. Seful Cabinetului britanic nu are ""nici un dubiu ca a fost luata decizia cea mai buna"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.