Parintii sai au fost lautari din tata in fiu. A inceput sa cante de la 18 ani, in satul natal. In 1979 a plecat pentru prima oara intr-un turneu, in afara granitelor, cu Ansamblul Mugurelul. Il puteti asculta in fiecare seara la Restaurantul ""Perla"

Parintii sai au fost lautari din tata in fiu. A inceput sa cante de la 18 ani, in satul natal. In 1979 a plecat pentru prima oara intr-un turneu, in afara granitelor, cu Ansamblul Mugurelul. Il puteti asculta in fiecare seara la Restaurantul ""Perla"" din Capitala. Nelu Ploiesteanu implineste
astazi 56 de ani.

""Un lautar adevarat inseamna mare lucru""

""Sunt foarte ocupat cu televiziunile in aceasta perioada pentru filmarile de Anul Nou si de Craciun. De ziua mea am spectacol la Constanta. Nu am putut sa refuz, pentru ca este un prieten de-al meu care mi-a pregatit si o surpriza acolo, dupa spectacol. Deci se va lasa si cu o petrecere pana la urma. Mi-as fi dorit ingrozitor de mult sa-mi petrec ziua de nastere in sanul familiei. Tot timpul am fost ocupat cu spectacolele in aceasta perioada a anului. Cu familia nu am stat in aceasta zi decat de vreo patru-cinci ori de cand ma stiu. Ei s-au invatat deja, asa ca ori o sarbatorim anticipat ori ulterior. Pentru mine sarbatorile sunt intotdeauna frumoase. Imi pare rau sa stiu ca sunt atatia oameni nevoiasi care nu au nici macar ce pune pe masa. De la noul an de viata imi doresc multa sanatate, atat pentru mine, cat si pentru familia mea.

Anul ce tocmai se incheie a fost cred unul dintre cei mai buni ani ai mei, atat din punct de vedere material, cat si personal, datorita faptului ca a venit pe lume inca o nepotica. Este prima fetita dintre nepoti. Eu sunt foarte multumit de ceea ce am realizat pana acum. Am avut satisfactii foarte mari si sunt fericit ca am putere de munca.

De sarbatori, dar nu numai de sarbatori, imi place foarte mult sa stau la munte. Am o casa la munte, unde ma mai retrag din cand in cand. Sunt cateodata rebel. Simt nevoia sa stau singur, pentru ca m-am saturat de aglomeratie. De 25 de ani sunt in fiecare seara prin carciumi. Nu sunt nemultumit de acest aspect, trebuie sa recunosc ca am avut mai multe satisfactii decat insatisfactii in aceasta viata. Nu pot sa ma plang. In fiecare seara cant in jur de doua ore alaturi de o solista la restaurantul «Perla». Artistilor consacrati nu le este greu sa traiasca numai din muzica. Daca este vorba de artisti necunoscuti, le este greu, normal. Eu pana acum am facut 34 de CD-uri si doua lansari.

Un lautar adevarat inseamna mare lucru. Cand spui lautar, spui o enciclopedie. Muzica lautareasca nu se confunda cu cea tiganeasca. Maria Tanase a cantat muzica lautareasca, nu muzica populara olteneasca. Muzica lautareasca a fost si este iubita de oamenii de la oras. Eu cant muzica lautareasca si folclor vechi din perioada interbelica. Imi place sa ascult romante si muzica de petrecere. Idolul meu a fost Gica Petrescu. Fara sa-mi fie rusine, fara sa ma ascund, daca imi canta cineva romante, plang. Romantele mi-au placut intotdeauna.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.