Daca volumul este celebru, atunci, musai trebuie facut si un film. Reteta este asigurata si iata ca, la trei ani de la aparitia pe piata a cartii, avem in cinematografe filmul ""Eragon"". Creaturile. De 2.000 de ani incoace, dragonii au fost fie t

Daca volumul este celebru, atunci, musai trebuie facut si un film. Reteta este asigurata si iata ca, la trei ani de la aparitia pe piata a cartii, avem in cinematografe filmul ""Eragon"".

Creaturile. De 2.000 de ani incoace, dragonii au fost fie temuti, fie iubiti si chiar idolatrizati de umanitate. In zilele noastre, aceste creaturi mitice continua sa fie o sursa de inspiratie. Eragon, primul volum din trilogia ""Mostenirea"" a tanarului autor Christopher Paolini, ne introduce intr-o lume fantastica, AlagaIsia, populata de dragoni, elfi si alte fiinte cu puteri magice. Demult, Cavalerii Dragonilor instaurasera pacea si prosperitatea in regatul AlagaIsia. Dragonii le confereau Cavalerilor puteri magice si imortalitate. Nici un inamic nu-i putea invinge. Toate acestea pana in ziua in care unul dintre Cavaleri, pe nume Galbatorix (John Malkovich), decide sa preia puterea absoluta si sa devina stapanul regatului. Intr-o buna zi, Eragon (Ed Speleers), fiul unui fermier sarac din AlagaIsia, gaseste in padure o piatra albastra, minunat slefuita. Piatra se dovedeste a fi un ou de dragon, din care va iesi Saphira. Saphira nu este un dragon obisnuit, ci unul capabil sa zboare si sa comunice telepatic cu stapanul sau. Cu ajutorul sau si al batranului Brom (Jeremy Irons), un fost Cavaler al Dragonilor, Eragon porneste intr-o calatorie initiatica plina de aventuri si primejdii. Scopul sau este de a reinstaura pacea si ordinea de odinioara in AlagaIsia, invingandu-l pe tiranul rege Galbatorix. Destinul regatului este in mainile tanarului erou.

Roman celebru. Pana acum, din trilogia Mostenirea au aparut primele doua parti: ""Eragon"" (2003) si ""Eldest"" (2005). La numai sase luni de la aparitie, romanul a depasit un milion de exemplare vandute numai in SUA, mentinandu-se 26 de saptamani consecutiv in topul New York Times Bestsellers, iar traducerea va fi publicata in 30 de tari. Versiunile internationale au aparut pana acum in 15 tari.

Video & DVD


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.