Primii romani care muncesc in strainatate au inceput sa revina acasa. Ieri-dimineata, sute de autoturisme si autocare din Italia, Spania, Belgia si Franta au trecut prin Vama Nadlac, unde au asteptat ore bune. ""De cinci ani nu am dat pe acasa.

Primii romani care muncesc in strainatate au inceput sa revina acasa. Ieri-dimineata, sute de autoturisme si autocare din Italia, Spania, Belgia si Franta au trecut prin Vama Nadlac, unde au asteptat ore bune.

""De cinci ani nu am dat pe acasa. Am tot adunat bani. Acum am venit incarcat de cadouri pentru fetita mea"", spune Marcel Istrate, din Sebis (jud. Arad), muncitor in Franta. Autoritatile aradene spun ca mii de romani sunt asteptati acasa de Craciun. Ca sa evite aglomeratia din vami, politistii de frontiera sunt pregatiti sa suplimenteze benzile de intrare in tara.

Incepand din acest sfarsit de saptamana, politistii de frontiera aradeni se asteapta ca traficul sa creasca exploziv, din cauza romanilor plecati in strainatate care se intorc la familiile din tara pentru Sarbatorile de iarna. Turistii sunt sfatuiti sa evite Vama Nadlac, unde se asteapta cozi de cativa kilometri pe ambele sensuri, si sa aleaga vamile Turnu sau Varsand.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.