Audierea lui Mohammad Munaf (foto), programata pentru ieri in procesul rapirii jurnalistilor romani in Irak, a esuat. Potrivit instantei, videoconferinta asteptata nu a mai putut avea loc. Autoritatile irakiene nu si-au mai dat acceptul. BLOCAJ.
Audierea lui Mohammad Munaf (foto), programata pentru ieri in procesul rapirii jurnalistilor romani in Irak, a esuat. Potrivit instantei, videoconferinta asteptata nu a mai putut avea loc. Autoritatile irakiene nu si-au mai dat acceptul.

BLOCAJ. La termenul de la 23 noiembrie, aceleasi autoritati au fost de acord ca Munaf sa fie vazut si auzit cateva zeci de minute. Atunci insa audierea propriu-zisa a fostului ghid al jurnalistilor nu s-a putut desfasura din cauza unor vicii procedurale. Acum, cand toate acestea
fusesera rezolvate, irakienii au blocat, fara nici o explicatie, accesul instantei romane la una dintre probele-cheie din proces: depozitia lui Munaf. Curtii de Apel Bucuresti nu i-a mai ramas decat o posibilitate pentru obtinerea declaratiei lui Munaf: comisia rogatorie. Autoritatile de la Bucuresti au trimis deja din luna octombrie, la Bagdad, cateva zeci de intrebari la care Munaf va raspunde in prezenta unui judecator irakian. Rezultatul acestei audieri este asteptat in luna februarie. Acum doua luni, fostul ghid al jurnalistilor, aflat in custodia fortelor americane, a fost condamnat la moarte prin spanzurare de o instanta irakiana pentru aceeasi implicare in rapirea jurnalistilor romani.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.