Deputatul independent Nati Meir, membru in Comisia pentru Drepturile Omului, ""scanteia"" protestelor detinutilor din penitenciare, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, pentru infractiuni mai vech

Deputatul independent Nati Meir, membru in Comisia pentru Drepturile Omului, ""scanteia"" protestelor detinutilor din penitenciare, a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului Inaltei Curtii de Casatie si Justitie, pentru infractiuni mai vechi. Potrivit rechizitoriului inaintat instantei supreme, Nati Meir va fi judecat pentru evaziune fiscala, fals intelectual si inselaciune. Conform anchetatorilor, in calitate de asociat unic la firma Orwalsam Trading SRL, in perioada 2000-2002, Nati Meir s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor, diminuand cu buna stiinta veniturile societatii cu peste 21 de miliarde de lei vechi.

MUNCITORI TEPUITI. Totodata, in perioada 2000-2005, parlamentarul Meir ar fi indus in eroare, cu ocazia incheierii si executarii contractelor de mediere a fortei de munca, 129 de persoane carora le-a produs un prejudiciu de 390.539 de lei noi. Cum? Incheind contracte de plasare a fortei de munca in calitate de ""agent de ocupare"", prin intermediul firmei Orwalsam Trading cu societati angajatoare din Israel, specializate, in principal, in domeniul constructiilor civile. Firma Orwalsam Trading incheia cu persoane fizice contracte de mediere, prin care societatea, reprezentata de Nati Meir, se obliga sa intermedieze angajarea beneficiarului in meseria pe care acesta o declara ca o are, se arata in comunicatul Biroului de presa al Ministerului Public. Pe baza de contract, muncitorii erau obligati ca, la incheierea contractului, sa achite o taxa de inscriere nerambursabila, in valoare de 5 milioane de lei vechi si sa depuna garantiile acoperirii daunelor contractuale. Pacalitii au spus anchetatorilor ca i-au platit direct lui Meir sume cuprinse intre 2 milioane si 10 milioane de lei vechi, reprezentand taxe de inscriere, dar si sume intre 550 si 3.500 de dolari, care constituiau ""comisioanele"" societatii Orwalsam.

CREATOR DE SOMERI. Impotriva lui Meir au formulat plangere 129 de persoane, care au reclamat faptul ca desi au platit sumele pretinse, nu li s-au eliberat chitante. Meir le spunea ca acestea urmeaza sa le fie remise atunci cand vor ajunge in Israel si vor fi angajate la firmele pentru care au optat. Meir ii informa personal asupra datelor plecarii, conditiilor, ceea ce a dat o forma aparenta de legalitate. In replica, Nati Meir a pozat in victima unei discriminari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.