Enciclopedia Rao apare pe internet. Cea mai buna carte a Targului Gaudeamus, ""1001 de albume de ascultat intr-o viata"", poate fi ascultata acum si pe internet. Robert Dimery, redactor independent, comentator muzical si editor general, acompaniat de

Enciclopedia Rao apare pe internet. Cea mai buna carte a Targului Gaudeamus, ""1001 de albume de ascultat intr-o viata"", poate fi ascultata acum si pe internet. Robert Dimery, redactor independent, comentator muzical si editor general, acompaniat de un ansamblu de vreo 90 de colaboratori din toata lumea, a gandit si a materializat enciclopedia ""1001 Albums You Must Hear Before You Die"", o antologie a celor mai bune albume din ultimii 50 de ani, de la nasterea rocka€™na€™roll-ului (anii a€™50) la cele mai spectaculoase productii multimedia ale anilor 2000.
Versiune. Grupul Editorial Rao a realizat versiunea in limba romana, care, cu ocazia Targului Gaudeamus, a fost desemnata cea mai ravnita carte a targului. Sambata, 16 decembrie, in Plaza Romania, de la ora 18:00, are loc o dubla lansare: cea a cartii si cea a site-ului acestui dictionar muzical, un ""site in site"" prezent pe deja celebra pagina www.radio3net.ro. ""Ideea ne-a cucerit imediat - aveam deja experienta.
Cele mai bune 500 de albume, Cele mai bune 500 de piese, Cei mai mari 100 de chitaristi ai tuturor timpurilor, Cei mai buni 100 de artisti rock ai tuturor timpurilor!!!"", a declarat Florian Pittis, realizatorul radioului on line. Accesand site-ul puteti asculta majoritatea celor 1001 albume - iar daca, intamplator, nu gasiti ceva, reveniti, pentru ca intreaga echipa a lui Florian Pittis lucreaza in aceste zile cu motoarele la maximum, pentru ca totul sa fie gata la timp. ""Toti suntem extrem de entuziasmati"", mai spune Pittis, ""pentru ca proiectul este unul cu totul si cu totul spectaculos.""
In afara de a asculta cea mai buna muzica, navigatorii pot sa vada copertile respectivelor albume, sa vizioneze videoclipuri acolo unde piesele beneficiaza de acest suport si chiar sa-si ""noteze"" albumele favorite sau sa le bifeze ca ""ascultate"".
Ascultatori. In ultima vreme, popularitatea proiectului Radio 3 net a crescut peste asteptari, printre ascultatori numarandu-se nu numai romani, ci si cei care acceseaza site-ul din tari precum Peru sau Israel.
Enciclopedie de calitate. Ce sa asculti din ultimii 50 de ani de muzica de la Thelonious Monk la Coldplay, de la Rolling Stones la Linkin Park, de la Nina Simone la Sepultura? E o chestiune de gust personal, fireste, iar o antologie a celor mai reprezentative piese din ultimii 50 de ani, alcatuita de 90 de critici muzicali, este fara doar si poate cel mai bun ghid a ceea ce merita sa asculti intr-o viata.

TVR Cultural - Portret Cristian Nemescu


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.