Cinemateca - Indoiala
SHADOW OF A DOUBT - SUA l 1943; Regia: Alfred Hitchcock
Cu: Teresa Wright, Joseph Cotten, Macdonald Carey. Poate unul dintre cele mai bune filme ale lui Alfred Hitchcock si, cu siguranta, cea mai buna interpreta
Cinemateca - Indoiala
SHADOW OF A DOUBT - SUA l 1943; Regia: Alfred Hitchcock
Cu: Teresa Wright, Joseph Cotten, Macdonald Carey. Poate unul dintre cele mai bune filme ale lui Alfred Hitchcock si, cu siguranta, cea mai buna interpretare a Teresei Wright. Pelicula ""Indoiala"" este un thriller despre un criminal care ajunge sa locuiasca impreuna cu familia surorii lui in linistitul oras Santa Rosa, incercand sa se ascunda de politie. Unchiul Charlie si nepoata lui sunt foarte atasati unul de celalalt, dar numai pana la un punct. Motivul: pe unchi il deranjeaza faptul ca nepoata il banuieste a fi cumplitul criminal in serie cautat de politie. Intr-o prima etapa turnat la Santa Rosa, California, filmul este privit drept prima productie cu adevarat americana a lui Hitchcock si primul sau mare succes in crearea unei atmosfere credibile a unui orasel american, populat de personaje tipic americane. Scenariul este semnat de Thornton Wilder si de autoarea Sally Benson. (Claudia Daboveanu)
TVR Cultural - Indoiala - Sambata - 23:00 Mit sau realitate? - Fascinanta cifra 7
De mii de ani, fascinatia cifrei 7 este la fel de vie. 7 minuni ale lumii, 7 zile ale saptamanii, al saptelea cer, Alba-ca-Zapada si cei 7 piticia€¦ In Vechiul si Noul Testament, cifra 7 se regaseste foarte des, in Evul Mediu, arhitectii construiau catedralele respectand proportii bazate pe acest numar. Teologi, numerologi, filosofi, informaticieni sau oameni simpli, fara vreo pregatire anume, se intreaba daca cifra 7 e de bine sau daca s-a creat in majoritatea culturilor un mit in jurul ei. Intre stiinta si religie ramane, misterioasa, o singura cifra: 7a€¦ (C.D.)
Arte - Fascinata cifra 7 - Documentar - Vineri - 23:15 Mister - Cine l-a ucis pe Ceaikovski?
Brusca moarte a lui Piotr Ilici Ceaikovski a fost intotdeauna invaluita de mister. Oficial, el a murit de holera la 6 noiembrie 1893, in urma unui accident stupid: a baut dintr-un pahar cu apa infestata. Recent, un emigrant rus din SUA a adus dovezi cum ca ar fi fost obligat sa se sinucida. Documentarul este un spectacol romantic ce va poarta prin locatii magnifice unde Ceaikovski a compus cele mai cunoscute lucrari ale sale. (A.V.P.)
TVR Cultural - Cine l-a ucis pe Ceaikovski ? - Documentar - Duminica - 21:30 Oferta spaniola - Zarzuela cu Placido Domingo
Marele tenor Placido Domingo este pe afisul acestei zarzuele sentimentale si elevate in egala masura. Show-ul a fost inregistrat in luna iulie a acestui an, la Madrid, dupa ce a repurtat un imens succes in SUA. Domingo joaca rolul Vidal Hernando, un barbat generos, gata sa renunte la femeia iubita, Luisa Fernanda (Nancy Herrera), daca asta o va face pe ea fericita. Si asta nu-i tot, actiunea se petrece intr-un triunghi amoros, al carui deznodamant e cu totul surprinzator. Zarzuela e o forma teatrala populara spaniola, care imbina dialogul cu muzica. (Claudia Daboveanu)
ARTE - Zarzuela cu Placido Domingo - Opera - Sambata - 23:35


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.