Curtea de Apel Bucuresti a judecat ieri cererea Parchetului de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor patru inculpati din dosarul de spionaj si tradare economica. In spatele usilor inchise, inculpatii Stamen Stanchev, Vadim Benyato

Curtea de Apel Bucuresti a judecat ieri cererea Parchetului de prelungire a mandatelor de arestare emise pe numele celor patru inculpati din dosarul de spionaj si tradare economica. In spatele usilor inchise, inculpatii Stamen Stanchev, Vadim Benyatov Don, Dorinel Mucea si Mihai Donciu au continuat sa-si sustina nevinovatia. Avocatii inculpatilor au pledat pentru eliberarea celor patru si au incercat sa convinga instanta ca anchetatorii nu au probe in dosar.

NOI PROBE. Reprezentantul Parchetului a invocat probe noi care ii acuza pe inculpati. In referatul prin care s-a cerut prelungirea mandatelor de incarcerare se vorbeste despre acte confidentiale gasite la perchezitii, despre noi interceptari telefonice desecretizate si despre declaratii incriminatorii. Anchetatorii sustin ca au descoperit acasa la Mihai Donciu, fost consilier al ministrului Comunicatiilor Zsolt Nagy, mai multe documente confidentiale referitoare la privatizarea societatii energetice Rovinari. O alta proba invocata este depozitia invinuitului Marius Neagoe, care l-ar fi incriminat pe fostul ministru al Economiei, Codrut Seres, in cazul vanzarii a 8% din actiunile Petrom catre salariati.

note. Impotriva inculpatilor au mai fost prezentate 356 de note proaspat desecretizate, ce cuprind interceptarea a numeroase convorbiri telefonice purtate intre inculpati sau intre acestia si alte persoane, precum ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, si fostul ministru Seres.

La ora inchiderii editiei, dezbaterile erau in desfasurare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.