Ordonanta de Urgenta privind trecerea OPSPI la AVAS ar putea fi trimisa azi, spre publicare, la Monitorul Oficial cu aviz tacit. Ministrul delegat pentru Coordonarea SGG, Radu Stroe, a anuntat ieri ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu a transmi
Ordonanta de Urgenta privind trecerea OPSPI la AVAS ar putea fi trimisa azi, spre publicare, la Monitorul Oficial cu aviz tacit. Ministrul delegat pentru Coordonarea SGG, Radu Stroe, a anuntat ieri ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, nu a transmis un aviz privind ordonanta in termenul legal care a expirat ieri, astfel ca exista posibilitatea ca actul normativ sa fie publicat in Monitor pe baza avizului tacit.

Ministerul Justitiei (MJ) a sustinut in schimb ca adoptarea proiectului s-a facut cu incalcarea procedurii si cu ignorarea obiectiilor ministerului, ceea ce constituie un precedent periculos, avand in vedere ca avizul MJ este singurul aviz de legalitate din cursul procesului de avizare. MJ a precizat ca a restituit catre AVAS proiectul guvernamental impreuna cu observatiile pentru care nu a fost acordat aviz favorabil inca de la 11 decembrie 2006. ""In aceste conditii, MJ nu isi poate explica atitudinea lui Radu Stroe, care ignora acest document, declarand public ca OUG va fi publicata in Monitor prin avizul tacit al MJ"", a venit raspunsul ministerului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.