„Romania intra in UE fara persoanele cu dizabilitati, adica fara aproximativ 500.000 dintre cetatenii sai, pe care ii condamna in continuare la izolare“, a declarat Linda Fischer, presedintele Fundatiei pentru  o Societate Deschisa.
„Romania intra in UE fara persoanele cu dizabilitati, adica fara aproximativ 500.000 dintre cetatenii sai, pe care ii condamna in continuare la izolare“, a declarat Linda Fischer, presedintele Fundatiei pentru o Societate Deschisa. Declaratia a fost facuta in contextul publicarii raportului de monitorizare privind accesibilizarea spatiului public, document care arata faptul ca majoritatea institutiilor de stat nu sunt adaptate nevoilor persoanelor cu handicap. „Institutii precum Primaria, Consiliul Local, tribunalul, judecatoria, unitatile de invatamant, Posta, spitalele si cladirile culturale sunt in continuare interzise acestor persoane.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.