Dupa o lunga perioada de anonimat, Asociatia Fotbalistilor din Romania a revenit in atentie, cum altfel decat cu un spectacol pigmentat cu prezentari de moda si momente artistice de la care a lipsit doar Armand Asante, prietenul lui Nicu Gheara. Gal

Dupa o lunga perioada de anonimat, Asociatia Fotbalistilor din Romania a revenit in atentie, cum altfel decat cu un spectacol pigmentat cu prezentari de moda si momente artistice de la care a lipsit doar Armand Asante, prietenul lui Nicu Gheara. Gala Fotbalului Romanesc, un nume pompos, eveniment la care au fost prezenti Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, a fost organizata de un sindicat cu o activitate inexistenta.

Nici nu s-a incheiat bine sezonul si au inceput sa se acorde diferite premii celor mai buni fotbalisti, antrenori, arbitri si jurnalisti sportivi, semn ca scandalul iscat in ultima saptamana pentru desemnarea celui mai bun jucator din campionatul intern nu a fost provocat la intamplare. Astfel, in organizarea unui sindicat de care s-au auzit foarte putine in ultimele luni, Asociatia Fotbalistilor Romani, dar si a Clubului Sportiv al Jurnalistilor, Gala Premiilor Fotbalului Romanesc si-a desemnat laureatii.

De la Nasu' pentru finu'
Normal, daca tinem cont de organizatori (Nicu Gheara este printre altele si nasul de cununie al lui Mutu), jucatorul anului a fost ales atacantul Fiorentinei (v enit la festivitate alaturi de parinti si de sotia sa, Consuelo), desi poate ca si Cristi Chivu ar fi meritat acest trofeu. Greu de presupus ce a cautat Gabriel Tamas (Celta Vigo) printre ceilalti trei nominalizati... De asemenea, ciudate par si desemnarile lui George Copos ca investitor al anului (!!!), lui Cristi Borcea pentru cel mai bun conducator de club, dar si a lui Sorin Corpodean drept cel mai bun arbitru. Revoltatoare este, insa, alegerea galeriei Rapidului ca fiind cea mai civilizata de la noi din tara. Oare injuraturile aduse aproape meci de meci rivalilor nu au contat? Se pare ca nu.

Dumitru Costin a propus fuziunea AFAN-AFR
Presedintele FRF, Mircea Sandu, s-a referit, ieri, la faptul ca in Romania mai exista un alt sindicat, Asociatia Fotbalistilor Romani, in afara Asociatiei Fotbalistilor Amatori si Nonamatori (organism condus de Dumitru Costin), spunand ca ar fi bine ca AFAN si AFR sa colaboreze. „In ceea ce priveste al doilea organism paralel, care, dupa parerea mea, nu ar trebui sa existe, cred ca ar trebui sa existe un dialog, desi multi nu doresc acest lucru, pentru ca ar deveni mult mai puternici. Patronatului nu i-ar conveni o astfel de putere, dar pentru binele intereselor fotbalistilor ar fi bine ca AFAN sa aiba in vedere aceasta propunere”, a mai spus Nasu', dupa care presedintele AFAN, Dumitru Costin, a dezvaluit ca a luat deja legatura cu reprezentantii AFR pentru o eventuala fuziune: „Am avut deja contacte cu reprezentantii Asociatiei Fotbalistilor Romani si le-am propus sa intram intr-un proces de fuziune, in urma caruia structura sindicala sa ramana independenta”.

AFR a iesit brusc din scena
Lansat in 2002, la concurenta cu AFAN, AFR, condus de Nicu Gheara, lasa impresia ca va castiga razboiul sindical.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.