Consiliul European va sarbatori integrarea Romaniei si Bulgariei prin dezvelirea unei harti gigantice din turta dulce a Uniunii Europene, la care se vor adauga formele geometrice din turta dulce ale celor doua state, a anuntat ieri Guvernul. Va

Consiliul European va sarbatori integrarea Romaniei si Bulgariei prin dezvelirea unei harti gigantice din turta dulce a Uniunii Europene, la care se vor adauga formele geometrice din turta dulce ale celor doua state, a anuntat ieri Guvernul.

Va fi cea mai mare turta dulce din istoria UE. ""Lipirea"" Romaniei si Bulgariei la harta UE va avea loc la Bruxelles, in timpul ""Gingerbread Event"", eveniment organizat de Comisia Europeana in timpul Consiliului European de iarna in perioada 14-15 decembrie. La ""Gingerbread Event"", oamenii isi vor da mainile si in ceea ce se doreste a fi cel mai mare lant uman din Europa.

TARG LA STRASBOURG. Romania este si invitatul de onoare sau ""tara-gazda"" a Targului de Craciun de la Strasbourg, un eveniment anual organizat de primaria orasului in colaborare cu o tara europeana. Frumoasa piata Gütenberg este acum un sat romanesc cu mesteri artizani, cu fete si baieti in costum popular, cu sarmalute si mamaliguta, cu dansuri romanesti si obiceiuri de Craciun. Presedintele Basescu va fi si el vineri si sambata gazda a targului, incepand cu concertul pe care il sustin vineri seara Orchestra de Camera a Radiodifuziunii Romane si celebra violonista Silvia Marcovici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.