„Inventivi,“ sindicalistii de la „Solidaritatea Sanitara“, una dintre numeroasele ministructuri sindicale, au solicitat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate introducerea unei proceduri prin care
„Inventivi,“ sindicalistii de la „Solidaritatea Sanitara“, una dintre numeroasele ministructuri sindicale, au solicitat Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate introducerea unei proceduri prin care CNAS sa recupereze banii pentru serviciile medicale prestate pacientilor agresati de la agresori sau cele prestate victimelor accidentelor rutiere din polita de asigurare auto obligatorie. Potrivit sindicatelor, iin prezent, procedura de recuperare a banilor de la agresori sau de la cei vinovati de producerea accidentelor este foarte greoaie pentru ca plata serviciilor medicale prestate iin astfel de cazuri este facuta, initial, din bugetele spitalelor, care sunt obligate, ulterior, sa recupereze acesti bani prin procese intentate iimpotriva celor responsabili.

In acest fel, sumele se recupereaza iintr-un timp iindelungat sau, iin multe cazuri, nu se mai recupereaza niciodata. De asemenea, fiind tot la capitolul „solicitari“, sindicalistii au mai cerut si decontarea serviciilor medicale care depasesc limitele maxime impuse de contract, iin conditiile iin care acestea au fost prestate iin int eresul pacientilor.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.