Cladirea destinata secretarului general al Organizatiei Natiunilor Unite va intra in renovare, operatiunea fiind estimata la peste 4,3 milioane de dolari, adica de doua ori contributia Romaniei la bugetul organizatiei. Ban Ki-Monn, noul sec

Cladirea destinata
secretarului general
al Organizatiei Natiunilor Unite
va intra in renovare, operatiunea fiind
estimata la peste
4,3 milioane de dolari, adica de doua ori contributia Romaniei la bugetul organizatiei.

Ban Ki-Monn, noul secretar general al ONU, a cerut renovarea completa a casei de serviciu in care pana acum a locuit Kofi Annan. Nimeni nu a indraznit sa critice proiectul de renovare a casei lui Bai Ki-Monn, cu toate ca suma destinata reparatiilor ar fi fost de ajuns pentru cumpararea unui imobil in New York.

Conform proiectului de buget, renovarea sistemului electric va costa organizatia peste 250.000 de dolari, in timp ce refacerea bucatariei este evaluata la mai bine de 200.000 de dolari. Si cum pozitia de secretar general al ONU este cu siguranta obositoare, pentru Bai Ki-Monn se va amenaja o zona de relaxare, care va inghiti nu mai putin de 100.000 de dolari, in care se vor afla plante si fantani arteziene. Orice newyorkez stie pe propria piele ca vremea din oras este schimbatoare, astfel ca bugetul prevede o suma ""modica"" pentru sistemele de incalzire, aerisire si de aer conditionat - 2.100.000 de dolari.

CORUPTIE. Inginerii constructori sustin ca in cel mai rau caz costurile renovarii nu ar fi trebuit sa depaseasca doua milioane de dolari. O alta problema este insa faptul ca in cele noua luni pana la renovarea completa a casei, bai Ki-Monn va locui la hotel, ceea ce va costa organizatia alte 200.000 de dolari.

COMPARATIE. Romania contribuie cu 0,06% la bugetul anual al ONU, mai exact cu 1.896.516 de dolari, potrivit unor statistici din 2004. Astfel, contributia anuala a Romaniei la ONU nu acopera nici macar jumatate din costul de renovare a casei lui Bai Ki-Monn.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.