Unii veterani de razboi din judetul Vrancea au fost audiati, zilele trecute, de un ofiter de politie judiciara al Directiei Nationale Anticoruptie, veterani care au beneficiat de Legea 44/1994 si prin care Ministerul Apararii Nationale le acorda ace

Unii veterani de razboi din judetul Vrancea au fost audiati, zilele trecute, de un ofiter de politie judiciara al Directiei Nationale Anticoruptie, veterani care au beneficiat de Legea 44/1994 si prin care Ministerul Apararii Nationale le acorda aceasta calitate. Problemele s-ar datora faptului ca aceiasi doi martori (legea spune ca intra in randul veteranilor persoanele care aduc doi martori din randul celor care au luptat in a doua conflagratie mondiala, n.r.) ar fi dat declaratii pentru aproximativ 200 de persoane, existånd o asa-zisa plangere in care s-ar reclama ca martorii ar fi pretins sume de bani.

In randul veteranilor de razboi din judetul Vrancea exista o stare de rumoare, dupa ce unii dintre acestia au dat declaratii in fata unui ofiter de politie judiciara al Directiei Nationale Anticoruptie. Vizati au fost toti cei care au intrat in categoria veteranilor de razboi din randul premilitarilor. In aceasta categorie s-au incadrat vrancenii nascuti in perioada 1924-1927 si care, in baza Decretului 888 dat de maresalul Ioan Antonescu, au facut munca in folosul frontului î ;n perioada aprilie-august 1944, cand tara noastra era implicata in cel de-al Doilea Raboi Mondial.

Premilitarii, audiati


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.