Persoanele concediate vor primi, potrivit Ministerului Muncii, pe langa indemnizatia de somaj, si un venit lunar de completare. Cuantumul ajutorului se va stabili diferentiat, in functie de vechime. Pana la 31 ianuarie 2007,11.542 de angajati vor fi

Persoanele concediate vor primi, potrivit Ministerului Muncii, pe langa indemnizatia de somaj, si un venit lunar de completare. Cuantumul ajutorului se va stabili diferentiat, in functie de vechime. Pana la 31 ianuarie 2007,11.542 de angajati vor fi dati afara.

Persoanele disponibilizate prin concedieri colective vor primi, potrivit Ministerului Muncii, pe langa indemnizatia de somaj si un venit lunar de completare. Cuantumul ajutorului se va stabili diferentiat, in functie de vechimea fiecarui disponibilizat in parte. Pana la 31 ianuarie 2007, se preconizeaza ca 11.542 persoane, angajate in cadrul societatilor nationale si a celor comerciale cu capital majoritar de stat, sa fie date afara.

Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) este pregatita sa preia noul val de disponibilizati, preconizati pentru sfarsitul lunii ianuarie 2007. Potrivit autoritatilor, 11.542 angajati din cadrul societatilor nationale, regii, companii si societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiilor autonome subor donate autoritatilor administratiei publice locale vor fi dati afara. Masura a fost luata de guvernanti intrucat societatile la care lucreaza, momentan, acestia merg in pierdere. „Se impune luarea unor masuri imediate de redresare economico-financiara care sa conduca la eliminarea in perioada 2007-2008 a pierderilor si la eficientizarea pe termen lung a activitatii societatilor vizate“, se arata in Ordonanta de Urgenta privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective, elaborata de Ministerul Muncii. Conform documentului, companiile si societatile restructurate provin din sectorul minier, majoritatea minelor fiind pe lista activitatilor de conservare, inchidere, ecologizare si monitorizare postinchidere.

Trei surse de venit
Potrivit Ordonantei de Urgenta, disponibilizatii vor primi la momentul concedierii o suma egala cu un salariu mediu net pe economie din luna ianuarie 2007, indemnizatie de somaj si un venit lunar de completare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.