Presedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a dezvaluit luni seara, la editia speciala a emisiunii ""Marius Tuca Show"", ca la sfarsitul lui 2002 l-a sfatuit pe Adrian Nastase (foto) sa aleaga intre functia de prim-ministru si cea de presed

Presedintele de onoare al PSD, senatorul Ion Iliescu, a dezvaluit luni seara, la editia speciala a emisiunii ""Marius Tuca Show"", ca la sfarsitul lui 2002 l-a sfatuit pe Adrian Nastase (foto) sa aleaga intre functia de prim-ministru si cea de presedinte al PSD.

""I-am sugerat sa paraseasca fie partidul, fie Guvernul. Ar fi fost o masura inteleapta, dar el n-a receptionat-o"", a spus Iliescu, explicand ca, in cazul in care Nastase ar fi decis sa renunte la postul de premier, ar fi avut posibilitatea sa se ocupe numai de munca de partid si, in acest fel, si-ar fi pregatit mai bine campania electorala pentru alegerile prezidentiale. Iliescu a amintit si de momentul 2004, cand Nastase a vrut sa-si dea demisia de la Guvern si sa nu mai candideze pentru Presedintie, nemultumit ca fostul sef al statului nu agrea ideea organizarii de alegeri anticipate. ""I-am spus: «E prea tarziu pentru asa ceva. Puteai sa o faci acum doi ani, cand se putea pregati altcineva. Acum nu se mai poate. Du-ti crucea pana la capat»"", a relatat senatorul din convorbirea avuta cu Nastase, pe care acum il descrie ca pe ""omul cel mai capabil din toata viata noastra politica"".

GEOANA VS OPRESCU. Referindu-se la noua conducere a PSD, Iliescu a caracterizat-o ca pe ""o echipa buna"" si, desi l-a sustinut pe Sorin Oprescu pentru sefia partidului, nu este suparat ca a castigat Mircea Geoana. ""Sorin Oprescu are o vechime mai mare in partid, dar Geoana este mai organizat, este un mai bun organizator si un om perseverent, harnic, muncitor"", i-a comparat Iliescu pe cei doi. In ceea ce-l priveste pe Vanghelie, senatorul s-a aratat mai aspru. ""L-am incurajat si sprijinit, pentru ca era harnic, muncitor, eficient. Dar in momentul in care si-a depasit limitele intelectuale a inceput sa greseasca. Se intampla multora care-si pierd uzul ratiunii.""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.