11 Decembrie 2006

Lectura de un minut

In luna iunie a anului 2007, Silviu Purcarete va monta, la Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster, o fosta inchisoare din Luxemburg, spectacolul „Metamorfoze“ de Ovidiu. Datorita perfectiunii stilului, umorului fin si fantezie

In luna iunie a anului 2007, Silviu Purcarete va monta, la Centre Culturel de Rencontre Abbaye de Neumunster, o fosta inchisoare din Luxemburg, spectacolul „Metamorfoze“ de Ovidiu. Datorita perfectiunii stilului, umorului fin si fanteziei creatoare, poetul exilat a devenit unul dintre clasicii literaturii latine, alaturi de Horatiu si Virgiliu. „Metamorfozele“ cuprind 250 de legende, in care un om sau o zeitate se transforma intr-un animal, intr-o planta sau o constelatie, in urma unor intamplari deosebite. Aceste legende se desfasoara in ordine cronologica, de la formarea universului pana la apoteoza lui Cezar, divinizat ca o constelatie.

Productia este inclusa in lista celor 26 de proiecte comune realizate de Luxemburg si Sibiu, cu ocazia manifestarilor care fac parte din programul Capitala Culturala Europeana 2007 si va avea parteneri din Franta, Luxemburg si Romania. Nu doar regia acestui spectacol in aer liber ii apartine lui Purcarete, ci si conceptul. Din echipa mai fac parte Helmut Sturmer (decoruri si costume), Vasile Sirli (muzica) si Alain Garlan (dramaturgie). Spectac olul, din care vor face parte atat actori, cat si muzicieni, artisti de circ, din tarile implicate in proiect, are menirea sa puna in valoare curtea interioara a Centrului Cultural „Rencontre Abbaye de Neumunster“, situat in inima cartierelor vechi ale Luxemburgului. Aceasta zona este inscrisa pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO si beneficiaza de un decor natural deosebit.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.