Desi are dosar penal, directorul Directiei de Integrare Europeana din ANPH, Adrian Mandroiu, a fost trimis de ministrul Gheorghe Barbu la „reciclare“ in SUA. Potrivit unor surse judiciare, in 2005, Mandroiu a aprobat ilegal finantarea a

Desi are dosar penal, directorul Directiei de Integrare Europeana din ANPH, Adrian Mandroiu, a fost trimis de ministrul Gheorghe Barbu la „reciclare“ in SUA. Potrivit unor surse judiciare, in 2005, Mandroiu a aprobat ilegal finantarea a doua proiecte ale unor ONG-uri.

In timp ce se afla sub ancheta penala pentru abuz in serviciu si prejudicierea statului cu 84.182 de lei, directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul Autoritatii Nationale pentru Persoanele cu Handicap (ANPH), Adrian Mandroiu, isi face veacul pe meleaguri straine. Potrivit ministrului muncii, Gheorghe Barbu, acesta se afla la „reciclare“ in SUA.

Adrian Mandroiu, directorul Directiei de Integrare Europeana din cadrul ANPH, este, potrivit Politiei Capitalei, cercetat penal de Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Politiei Sectorului 1, fiind acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice. Conform surselor judiciare, in 2005, Mandroiu a aprobat ilegal finantarea a doua proiecte ale unor organizatii neguvernamentale. Anchetatorii au stabilit ca prejudiciul creat se ridica la 84.182 lei. Cu toate acestea, sef ul sau, presedintele ANPH, Silviu Didilescu, a hotarat sa-l trimita pe acuzat la plimbare. Dar nu definitiv, ci temporar. Pana se intoarce din vacanta, in interes de serviciu, din SUA. „Nu am stiut ca Mandroiu este cercetat penal. Aflu acum de la dvs. El este plecat la o conferinta in SUA. Daca organele de cercetare imi trimit un comunicat oficial, am sa emit un ordin de suspendare din functie. Este pentru prima data cand ma confrunt cu o astfel de situatie“, a declarat pentru „Gardianul“ ministrul muncii, Gheorghe Barbu. Daca demnitarul a dat curs intrebarilor noastre, nu acelasi lucru il putem spune si in cazul presedintelui Autoritatii, Silviu Didilescu, cel care i-a inlesnit plimbarea acuzatului, acesta nedorind sa vorbeasca cu noi. Probabil ca Didilescu asteapta ca subalternul sau, mana dreapta dupa cum spun sursele noastre, ca numarul dosarelor penale sa se inmulteasca.

A bifat si in 2006


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.