Dupa aproape un an de filaj si munca informativa, politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) au reusit sa puna capac uneia dintre cele mai mari retele de traficanti de droguri care actiona in Capitala si in sudul tarii.
Dupa aproape un an de filaj si munca informativa, politistii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog (BCCOA) au reusit sa puna capac uneia dintre cele mai mari retele de traficanti de droguri care actiona in Capitala si in sudul tarii. Pana in prezent, politistii au stabilit ca in doi ani reteaua a traficat heroina de ordinul zecilor de kilograme. Operatiunea a purtat numele de „Jaguar” tocmai pentru ca seful retelei se misca ca o felina, fentand legea si autoritatile cu sprijinul unui avocat. Gruparea era formata din 18 cetateni romani si straini, printre care si unul dintre cei mai periculosi spargatori de locuinte din Capitala. Drogurile veneau din Turcia, pe mare, si erau destinate Bucurestiului.

Totul a pornit dupa ce politistii antidrog au depistat beneficiarul unui colet cu 400 de grame de cocaina, adusa din Belgia cu un autocar. Asa s-a ajuns la un cetatean belgian de origine turca, Ozdemir Ozyourt, si complicele acestuia, Gheorghe Voicu. Colaboratorii acestora au fost atent monitorizati, politistii descoperind in spatele lor o adevarata retea. In luna septembrie, anchetatorii au obtinut informatia conform careia o nava sub pavilion Turcia, „Yilmaz Kaptana“, urmeaza sa acosteze in Portul Constanta avand la bord droguri. Vaporul a acostat in Dana 38 si a fost atent monitorizat de politisti. Intr-un final, doi marinari turci au coborat de pe vas si s-au indreptat spre centrul orasului Constanta avand asupra lor o geanta de voiaj si politistii pe urme. Chiar cand incercau sa predea zece kilograme de heroina colaboratorilor, politistii i-au culcat la pamant.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.