11 Decembrie 2006

Lectura de 2 minute

In apararea PNL a sarit liderul liberalilor europeni, Graham Watson, care sustine si el, la unison cu liberalii romani, ca presedintele Basescu vrea sa le rupa partidul. Watson face si diferenta dintre Basescu si Tariceanu: primul a lucrat ""in""

In apararea PNL a sarit liderul liberalilor europeni, Graham Watson, care sustine si el, la unison
cu liberalii romani, ca presedintele Basescu
vrea sa le rupa partidul. Watson face si diferenta dintre Basescu si Tariceanu: primul a lucrat ""in"" si ""cu"" vechiul regim, pe cand al doilea reprezinta ""ruptura cu trecutul"".

Atacurile liderilor PNL la adresa partidului lui Stolojan, PLD, au fost preluate si de seful grupului liberal (ALDE) din Parlamentul European, Graham Watson. Deutsche Welle transmite ca Watson considera ca Traian Basescu l-a folosit pe Theodor Stolojan pentru a rupe PNL si ca PLD nu-si va gasi locul in grupul liberalilor europeni. Conform Deutsche Welle, preluat de Mediafax, Graham Watson a declarat ca, daca Partidul Liberal Democrat, initiat de Theodor Stolojan, ar face o cerere oficiala de afiliere la ALDE (grupul liberal-democratilor europeni), grupul va supune la vot o astfel de cerere.

APARTENENTA. ""Este putin probabil sa primim o aplicatie din partea noului partid care ar apartine, de fapt, presedintelui Basescu. Presedintele Basescu poate fi caracterizat in multe feluri, dar in nici un caz liberal"", considera insa Watson. In opinia sa, ""ceea ce a reusit sa faca Basescu este sa-l foloseasca pe Stolojan pentru a rupe Partidul National Liberal"". ""PNL-ul este privit, in multe privinte, ca adversar al Partidului Democrat. Normal ca regret ce s-a intamplat, dar stiu ca PNL este, in continuare, pe calea cea buna si ca va reusi in final"", afirma Graham Watson, citat de Deutsche Welle.

RUPTURA. Watson nu crede ca Tariceanu ar fi prizonierul lui Dinu Patriciu si ca este un mod de atac pe care presedintele Basescu l-a gasit impotriva premierului. Exista, in opinia liderului ALDE, o diferenta fundamentala intre cei doi lideri. ""Diferenta fundamentala este ca presedintele Basescu a lucrat «in» si «cu» vechiul regim comunist. Domnul Tariceanu - nu. De aceea, este primul-ministru al Romaniei si va ramane asa, fiindca romanii stiu ca trebuie sa o rupa cu trecutul. Domnul Tariceanu reprezinta aceasta ruptura"", apreciaza Watson. Pe de alta parte, Graham Watson este de parere ca liderul PC, Dan Voiculescu, ""joaca un rol interesant in politica romaneasca, iar mandatul pe care l-a primit de la oameni prin vot trebuie respectat"". Liderul liberalilor europeni a conchis ca Guvernul roman trebuie sa-si continue activitatea cat timp va avea majoritate parlamentara si ca numai premierul poate sa decida organizarea anticipatelor.

TARICEANU: ""INTEGRARE, NU ANTICIPATE""

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.