Din 2007, romanii vor plati o singura factura la convorbirile telefonice pe fix si mobil, ceea ce va determina costuri mai mici pentru clientii care aleg un pachet cu toate aceste optiuni.  Exista insa si un risc asociat unei facturi unice pent

Din 2007, romanii vor plati o singura factura la convorbirile telefonice pe fix si mobil, ceea ce va determina costuri mai mici pentru clientii care aleg un pachet cu toate aceste optiuni. Exista insa si un risc asociat unei facturi unice pentru mai multe servicii, legat de perceptia privind valoarea facturii, care ar putea sa para mai mare, sustin oficialii companiilor de telefonie. De asemenea, din cauza concurentei foarte acerbe de pe piata telecomunicatiilor din Romania, reprezentantii companiilor de profil pregatesc noi servicii si oferte promotionale pentru a-si mari portofoliul de clienti. Astfel, romanii vor putea beneficia de pachete integrale compuse din servicii de telefonie mobila, fixa, Internet si televiziune, toate la un loc.

Din 2007, romanii ar putea sa plateasca o singura factura la convorbirile telefonice pe fix si mobil, ceea ce va determina costuri mai mici pentru clientii care aleg un pachet cu toate aceste optiuni. Cel putin asa spera furnizorii din domeniu, care analizeaza posibilitatea de a oferi, din 2007, servicii integrate.

Iulian Costea, Chief Marketing Officer Alcatel-Lucent Romania, ne-a declarat ca in momentul de fata, in Romånia exista operatori care si-au anuntat intentiile de a oferi servicii convergente. „Incepand cu anul viitor, probabil ca vom avea disponibile comercial astfel de servicii de comunicatii, deoarece, in conditiile de concurenta acerba de pe piata locala, operatorii se vad obligati sa ofere asemenea produse“, a explicat oficialul Alcatel. Costea a precizat ca, in acest fel, operatorii se pot diferentia de competitori oferind clientilor orice fel de servicii de comunicatii fixe sau mobile, ceea ce va determina un numar mai mare de utilizatori.

In acelasi timp, potrivit reprezentantului Alcatel, tehnologiile care stau in spatele solutiilor convergente le vor permite operatorilor optimizarea costurilor, prin folosirea unei singure infrastructuri pentru ambele tipuri de servicii de comunicatii fixe si mobile. Clientii vor fi, cu siguranta, destul de avantajati. „In primul rand, acestia vor beneficia de servicii de comunicatii complete la preturi mai mici. Apoi, va fi o singura factura pentru toate serviciile de comunicatii“, a mai spus Iulian Costea.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.