Amical tare pentru tricolori. Elevii lui Victor Piturca vor intalni la 12 septembrie 2007, la Köln, medaliata cu bronz a ultimei editii a Cupei Mondiale, intr-un meci care se vrea revansa istoricului 5-1 din Giulesti, din 2004. Nemtii n-a
Amical tare pentru tricolori. Elevii lui Victor Piturca vor intalni la 12 septembrie 2007, la Köln, medaliata cu bronz a ultimei editii a Cupei Mondiale, intr-un meci care se vrea revansa istoricului 5-1 din Giulesti, din 2004.
Nemtii n-au uitat prea usor umilinta din primavara lui 2004, cand selectionata pregatita pe atunci de Rudi Voeller a pierdut la Bucuresti cu incredibilul scor de 1-5. In aceste conditii, federatia germana a ajuns la un acord cu FRF pentru acordarea unei revanse, meciul urmand sa aiba loc la 12 septembrie 2007, la Köln.
TRATATIVE. Discutiile dintre cele doua parti au inceput in urma cu mai mult timp, cand directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a propus federatiei germane disputarea unei partide de verificare in februarie 2007, intr-o data oficiala FIFA. Dupa mai multe saptamani de gandire, nemtii au propus o alta varianta, care a fost imediat acceptata de forul de la Bucuresti. Lovitura de imagine a actualei echipe de la FRF a fost insa posibila in principal din cauza rezultatului inregistrat in 2004, care este adeseori reamintit in presa germana atunci cand vine vorba despre cele mai jenante clipe din viata ""Nationalmannschaft""-ului. Managerul general Oliver Bierhoff a criticat ieri cluburile care organizeaza turnee si meciuri in strainatate in intersezon si in timpul perioadei de pauza din iarna. ""Trebuie sa se schimbe aceasta tendinta, as aprecia ca jucatorii sa poata profita de vacantele lor. Am vazut cum o echipa ca Real Madrid aduce bani din astfel de turnee, dar acest lucru nu aduce succese si pe teren"", a subliniat fostul international german.
PROVINCIE. In alta ordine de idei, selectionerul Victor Piturca a anuntat ieri ca partida de pe teren propriu cu Luxemburg, din preliminariile pentru CE 2008, va avea loc la Piatra-Neamt, la data de 28 martie 2007. ""Am luat aceasta hotarare dupa ce m-am consultat cu Mutu si Chivu si am considerat ca este bine sa evoluam la Piatra-Neamt, deoarece conditiile de acolo sunt foarte bune, iar spectatorii din provincie merita sa vada nationala"", a declarat antrenorul tricolorilor. In urma cu aproximativ o luna si jumatate, presedintele FRF, Mircea Sandu, a inspectat lucrarile de modernizare a stadionului de la Piatra-Neamt, oficialul declarandu-se uimit de schimbarea la fata a arenei moldave.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.