11 Decembrie 2006

Lectura de un minut

Senatorul liberal Varujan Vosganian (foto) a primit ieri unda verde din partea parlamentarilor din comisiile de Politica economica, Industrii si Privatizare pentru a ocupa postul de ministru al Economiei. In urma audierilor care au durat mai bine

Senatorul liberal Varujan Vosganian (foto) a primit ieri unda verde din partea parlamentarilor din comisiile de Politica economica, Industrii si Privatizare pentru a ocupa postul de ministru al Economiei.

In urma audierilor care au durat mai bine de o ora, Vosganian a fost validat de parlamentari cu majoritate de voturi - 57. Impotriva au votat doar 3 reprezentanti PRM si s-au abtinut 7 de la PSD. Vosganian a incercat sa le fie simpatic colegilor pe tot parcursul audierii, raspunzandu-le la intrebari cu un zambet servil.

CEASUL DE PE TURN. Candidatul la functia de ministru al Economiei si-a prezentat prioritatile: eficienta energetica a Romaniei in plan european, asigurarea unei implicari mai ample a Romaniei in comertul international, elaborarea unei noi legislatii a investitiilor si mentinerea pretului la energie la un nivel suportabil astfel incat sa nu afecteze nivelul de trai al romanilor. Totodata, Vosganian i-a avertizat pe ""baietii destepti"" care vor sa cumpere energie fara licitatie ca ""nu o sa le mearga"" cu el. Nominalizatul la postul de ministru mai are un obiectiv personal pentru care a fost tinta ironiilor senatorilor si deputatilor: repararea ceasului de pe turnul MEC. ""Azi am trecut pe langa minister si m-am uitat atent la el. Am vazut ceasul care ar trebui sa fie exact ca cel de la o catedrala. Te uiti la el si astepti sa bata ora exacta. Nu spun sa bata «Hora Unirii», dar macar mecanismul sa functioneze si la fel ca ceasul de la Parlamentul londonez, acest ceas trebuie sa fie cel de la care sa va potriviti ceasul-bratara de la mana stanga"", a spus pretendentul la ministeriat. El va fi astazi supus validarii plenului celor doua Camere.

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.