Fara sa aiba habar de ce se intampla in propria-i ograda, ministrul educatiei, Mihail Hardau, s-a trezit ca unul dintre subordonatii sai, fara nici o consultare prealabila, a scos 'pasarica>> din gura: desfiintarea cataloagelor si trecerea la notare
Fara sa aiba habar de ce se intampla in propria-i ograda, ministrul educatiei, Mihail Hardau, s-a trezit ca unul dintre subordonatii sai, fara nici o consultare prealabila, a scos 'pasarica>> din gura: desfiintarea cataloagelor si trecerea la notarea elevilor dupa model sovietic, de la 1 la 5.

„Consider ca inlocuirea cataloagelor cu fise de evaluare, intocmite in functie de competentele elevilor, calificative sau aprecieri cu da sau nu si evaluarea elevilor cu note de la 1 la 5, va contribui la o mai buna testare a cunostintelor si va impune o mai buna apreciere a nivelului general de pregatire din sistemul de invatamant“, a declarat Serban Iosifescu, presedintele Agentiei Nationale de Evaluare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP). Mai mult, in inocenta sa, el este convins ca „sistemul cu Da sau Nu, cum este la Step by Step, ar putea sa fie mult mai bun si prietenos pentru profesori, dar si pentru elevi“. In concluzie, seful de la ARACIP a mai declarat ca aceasta propunere va intra in dezbatere publica „i n randul profesorilor, elevilor si parintilor incepand cu anul viitor“. Evident ca ministrul Hardau a fost luat prin surprindere de aceasta decizie, nefiind consultat de nici un fel, si, spre surprinderea noastra, purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mircea Muresan, dupa ce ne-a confirmat ca ministrul nu a stiut nimic despre aceasta intentie, ne-a declarat urmatoarele: „Am avut o discutie cu Serban Iosifescu, presedintele ARACIP, si mi-a spus ca declaratia data presei a fost facuta in nume personal, si nu in numele institutiei pe care o conduce. Prin urmare, nu exista nimic scris care sa intre in dezbatere publica si despre care ministrul educatiei sa ia cunostinta“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.